Hoppa till huvudinnehåll

Klubbarna är överens – Vidal flyttar till Barcelona

Arturo Vidal sträcker armarna i luften.
Arturo Vidal. Arturo Vidal sträcker armarna i luften. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Arturo Vidal

Mittfältaren Arturo Vidal kommer att spela för Barcelona i den spanska ligan under de tre kommande säsongerna. Barcelona meddelar på sin webbplats att man värvat chilenaren från Bayern München.

De europeiska klubbarna rustar upp inför ligaspelet som drar igång om några veckor. Nu har spanska mästarna Barcelona gjort klart med ett nytt nyförvärv denna sommar.

Det är mittfältaren Arturo Vidal som kommer till klubben efter tre säsonger i Tyskland och Bayern München. Barcelona skriver på sin webbplats att klubbarna är överens och att Vidal ska genomgå läkarundersökningen under de kommande dagarna.

Vidal som under sommaren även kopplats ihop med italienska Inter skriver på för tre säsonger med Barcelona. Enligt nyhetsbyrån AFP betalar Barcelona runt 30 miljoner euro för Vidal.

– Jag vill rikta ett stort tack till Bayern München och alla fans. Jag har njutit av min tid i klubben. Jag tackar också klubben för att jag får chansen att ta mig an en ny utmaning i Barcelona, säger Vidal på Bayerns webbplats.

Under sina år i Tyskland vann Vidal ligatiteln tre gånger med Bayern München. Innan flytten till Tyskland spelade han fyra säsonger för Juventus där det också blev flera titlar men även en finalförlust i Champions League.

I Chiles landslag har Vidal spelat 100 matcher och gjort 24 mål.

Texten uppdaterad 5.8.2018 kl. 7.11 i stycket om Champions League.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport