Hoppa till huvudinnehåll

Mattsson gick ut hårt och tog sig till EM-semifinal: ”En bra tid med tanke på att jag kroknade på slutet”

Matti Mattsson vann VM-brons för tre år sen. Nu har han tänkt ta en OS-medalj.
Matti Mattsson. Matti Mattsson vann VM-brons för tre år sen. Nu har han tänkt ta en OS-medalj. Bild: All Over Press Matti Mattsson

Matti Mattsson hade den åttonde bästa tiden i försöken på favoritdistansen 200 meter bröstsim och är därmed klar för semifinal i EM. Mattsson inledde sitt heat starkt men slutet lämnade en del att önska.

Matti Mattsson har valt att satsa allt krut på en enda distans i EM. På favoritdistansen 200 meter bröstsim är han VM-bronsmedaljör från 2013 och trettonde i statistiken inför EM.I försökspasset gick det vägen för Mattsson som kommer att få simma semifinal i kväll.

Mattsson inledde sitt försökslopp riktigt offensivt och ledde vid de tre första vändningarna. Den tuffa starten kostade ändå mycket krafter och på den sista bassänglängden tappade han sin ledning och gick i mål som fyra med tiden 2.11,44.

– En ganska så bra tid med tanke på att jag kroknade på slutet. Jag inledde kanske lite för hårt men man kan inte gå ut för långsamt heller, säger Mattsson till Yle.

Ryssen Anton Tjupkov som simmade i samma heat som Mattsson var snabbast av alla i försöken med 2.07,70.

Vuorela långt från semifinal

Teemu Vuorela var också anmäld på distansen men kom inte till start. Tidigare under försökspasset hade Vuorela tävlat på 200 meter medley där det blev en 28:e plats.

Vuorela slutade nia i sitt heat med 2.04,85 och han skulle ha behövt simma nästan tre sekunder snabbare för att gå in bland de 16 bästa.

– Det kändes inte bra alls. Tiden var dålig och inte vad jag var ute efter, säger han till Yle.

Samtliga resultat från dagens försökspass hittar du här.