Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Finland svart häst i sprintstafetten

Efter stabila insatser i VM-öppningen i sprint går de finländska orienterarna in för att kämpa om medalj i sprintstafetten. Schweiz och Sverige är storfavoriter och gör upp om guld och silver.

Efter lördagens sprintlopp så tog Schweiz och Sverige på sig favorittrycket inför sprintstafetten. Om tredje plats kan det sedan bli en riktigt tuff kamp på gatorna i Riga.

Finlands kvartetten i sprintstafetten består av Kirsi Nurmi, Miikka Kirmula, Aleksi Niemi och Anna Närhi.

Stabila insatser kan ge medalj

Alla utom Nurmi löpte i sprinten. Om alla fyra lyckas stå för en stabil insats i klass med vad som presterades i sprinten kan det till och med räcka till en medalj.

Alla har kapacitet att på sin egen etapp höra till tio i topp. Trots att ingen lyckades ta sig in bland de tio främsta i sprinten så kan den finländska kvartetten vara en svart häst i kampen om medalj.

Övriga nationer som finns med i medaljkampen är Ryssland, Storbritannien, Tjeckien och möjligtvis också Danmark med Maja Alm på ankaretappen.

Sprintstafetten sänds direkt på Arenan klockan 16.43 och i sammandrag i TV2 klockan 18.00. Magnus Eklöv och Torsten Smedslund refererar på svenska.