Hoppa till huvudinnehåll

Schüller utgick skadad – Minnesota rasade ihop och släppte in två mål på stopptid

Rasmus Schüller i Minnesotas tröja.
Rasmus Schüller åkte på en skada i ljumsken. Rasmus Schüller i Minnesotas tröja. Bild: Bill Barrett/ISI/REX/All Over Press Rasmus Schüller

Rasmus Schüller skadade sig och spelade bara den första halvleken då hans Minnesota United föll på hemmaplan mot Seattle Sounders under natten till söndag. Minnesota ledde då klockan hade passerat 90 minuter men då slog gästerna till två gånger.

Rasmus Schüller har varit en av stöttepelarna i Minnesota United den här säsongen. Schüller är given på mittfältet och har spelat 90 minuter i majoriteten av säsongens ligamatcher.

Men i nattens match mot Seattle Sounders blev det bara en halvlek för Schüller då han utgick skadad och ersattes av Collin Martin direkt efter pausvilan.

– Jag tror att det handlar om en skada i ljumsken. I morgon kommer vi att veta mera, säger Minnesotas tränare Adrian Heath på presskonferensen efter matchen.

Rasmus Schüller och Adrian Heath.
Rasmus Schüller och Adrian Heath. Rasmus Schüller och Adrian Heath. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Rasmus Schüller,Major League Soccer,Adrian Heath

Minnesota rasade ihop

Då Schüller lämnade planen ledde Minnesota med 1–0 och laget såg ut att gå mot femte hemmasegern på raken. När klockan passerade 90 minuter ledde laget fortfarande men då vände gästerna.

Seattle som blev ligamästare 2016 gjorde mål i den första och sjunde stopptidsminuten och vann med 2–1. Nicolas Lodeiro kvitterade på straff och Will Bruin lobbade in det avgörande målet.

– Det är en stor besvikelse. Vi har spelat väldigt bra på hemmaplan och att inte få några poäng är väldigt tungt. Vårt försvarsspel var inte bra och vi klarade inte av att ställa om från försvar till anfall, säger Heath.

Alexander Ring spelade hela matchen på mittfältet för New York FC då laget kryssade mot Vancouver Whitecaps. Matchens slutade 2–2 efter att Erik Hurtado kvitterat för Vancouver i den 87:e minuten.

Läs också