Hoppa till huvudinnehåll

Dagens tävling: Vilken blir David Söderbergs kvalplacering?

David Söderberg kastar slägga.
Har Söderberg lyckats finna toppformen? David Söderberg kastar slägga. Bild: Lehtikuva David Söderberg

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-EM. Tippa rätt på dagens fråga och vinn hem ett pris från Berlin!

Friidrotts-EM börjar i dag och därmed är det även dags för den första läsartävlingen. Sex kvalgrenar avgörs under måndagen och dagens fråga handlar om herrarnas släggkastning.

Frågan lyder: Vilken blir David Söderbergs placering i släggkvalet?

Söderberg har haft en tung sommar och inledde säsongen först för en dryg vecka sedan med resultatet 73,46. Med det ligger han sist i årsbästajämförelsen bland de 30 deltagarna, men veteranen siktar på final.

– Kan jag bara få till ett bra kast, så tror jag att jag far tillbaka till hotellet med ett leende på läpparna, sade den regerande EM-sjuan inför kvalet.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på måndag klockan 18.30.

Lycka till!

Läs mera:

Hälsan spökar inför historiskt EM – men David Söderberg är som en ishockeymatch: ”Några dagar kan göra underverk”

Karriärens fjortonde stortävling – med ett osäkrare utgångsläge än någonsin tidigare. Jag har levt på hoppet, säger David Söderberg inför EM i Berlin efter en säsong under vilken han flera gånger kunnat kasta in handduken.

Läs mera:

På tv i dag: Friidrotts-EM startar – Söderberg och Bäck i elden direkt

Fem finländare inleder sina EM-tävlingar i friidrott genast under öppningsdagen. Bland annat jagar Kristian Bäck och David Söderberg finalplatser. Yle sänder tävlingarna från Berlin direkt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport