Hoppa till huvudinnehåll

Idel solsken under sommarens föreställningar av West Side Story på Raseborgs sommarteater

En man lyfter upp en kvinna på en scen i en dans. mannen bär svarta byxor och en skjorta och kvinnan har en vit klänning med rött skärp. De tittar varandra i ögonen. I bakgrunden syns ett högt mörkt hus.
Ingen föreställning regnade bort i år. En man lyfter upp en kvinna på en scen i en dans. mannen bär svarta byxor och en skjorta och kvinnan har en vit klänning med rött skärp. De tittar varandra i ögonen. I bakgrunden syns ett högt mörkt hus. Bild: Anna Björkqvist / Yle West Side Story,Raseborg,sommarteatrar,Snappertuna,Raseborgs slott,skådespelare,vilma eklöv

Omkring 14 000 såg musikalen West Side Story på Raseborgs sommarteater i Snappertuna i år. I år ordnades också en nattföreställning som lockade över 750 åskådare.

Publiken fick dessutom sitta torrskodd under alla föreställningar tack vare den exceptionellt regnfattiga sommaren.

En utomhusscen med en kuliss som föreställer bostadshus och en butik upplysta i kvällsmörker. Många skådespelare och dansare på scen och stor publik vid scenen.
Nattföreställningen ordnades den 24 juli. En utomhusscen med en kuliss som föreställer bostadshus och en butik upplysta i kvällsmörker. Många skådespelare och dansare på scen och stor publik vid scenen. Bild: Jani Jarvinen West Side Story,föreställningar (kulturella alster),sommarteatrar,west side story på raseborgs sommarteater

I söndags (5.8) spelades den sista föreställningen av West Side Story inför en publik på 900 personer.

År 2016 var ett rekordår i publikmängd då närmare 20 400 personer såg Sound of Music.

Nästa års pjäs är ännu inte klar.

- Vi återkommer under hösten till nästa års pjäsval, säger Henrik Wickström, ordförande för Västnyländska Ungdomsringen som driver teatern.

Artikeln uppdaterades 7.8.2018 klockan 15.58. Nattföreställningen som ordnades i år är ingen nyhet, som det tidigare stod. Det har ordnas sådana också tidigare på Raseborgs sommarteater.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland