Hoppa till huvudinnehåll

Dagens tävling: Hur många hopp gör Wilma Murto i stavkvalet?

Wilma Murto hoppar stav.
Blir det ett, fem eller varför inte tretton hopp för Wilma Murto? Wilma Murto hoppar stav. Bild: Lehtikuva Wilma Murto

Gissa hur många hopp Wilma Murto utför i damernas stavkval i friidrotts-EM och vinn ett pris från Berlin! Tävlingstiden går ut vid åttatiden på tisdag.

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-EM. Varje dag utses en vinnare som får hemskickat ett pris från Berlin.

Den första tävlingen handlade om David Söderbergs placering i släggkvalet. Söderberg – som plågas av en mystisk sjukdom – slutade på 28:e plats. Tre tippade helt rätt och lotten föll på Jonas Westerlund som får hem ett paket från Berlin.

Yle Sporten gratulerar!

Vad gör Murto?

I dag kretsar frågan kring en av Finlands största EM-hopp. Frågan lyder: Hur många hopp gör Wilma Murto i stavkvalet?

Juniorvärldsrekorddamen Murto är Europania med sitt årsbästa 460, men har varit sjuk under den senaste veckan och har inte ett idealiskt utgångsläge inför kvalet, men tror själv på sina finalchanser.

Kvalgränsen är 455 och i teorin kan därmed ett hopp räcka för final, men Murto (och alla andra) kommer att inleda kvalet på en lägre höjd.

Frågan gäller hur många hopp Murto utför, inte vad hennes resultat eller placering blir. Ifall hon gör tre rivningar på ingångshöjden är rätt svar 3 – klarar hon fyra höjder i första försöket och sedan river ut sig (tre rivningar) är svaret 7. Också genomlöpningar klassificeras här som ”hopp”, i praktiken räknas med andra ord antalet försök.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på tisdag klockan 20.05.

Lycka till!

Läs mera:

Bakslag för Wilma Murto vid EM-tröskeln: ”Som tur är jag inte långdistanslöpare”

Ingen idealisk situation, medger Wilma Murto inför EM-kvalet i Berlin. Stavhopparen hör till Finlands hetaste framgångshopp men har drabbats av sjukdom inför Tysklandsresan.

Läs mera:

Videon är inte längre tillgänglig

På tv i kväll: Dag 2 av friidrotts-EM – Murto och Nikkanen kvalar i stav

Tolv finländare medverkar under den andra dagen av friidrotts-EM i Berlin. En het tysk sommarkväll med fullspäckad agenda avslutas med att Europamästare koras på 100 meter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport