Hoppa till huvudinnehåll

Polisen utreder ett till fall av diskriminering då Aamulehti sökte chefredaktör – Alma Medias vd är inte den enda misstänkta

Alma Medias tryckpress.
Alma Medias tryckpress. Bild: Alma Media trycka

Polisen misstänker att det förekom diskriminering i arbetslivet också vad gäller en annan av Tammerforstidningen Aamulehtis chefredaktörskandidater. Tidigare har Suomen Kuvalehti rapporterat att den nuvarande kommunikationschefen vid Statsrådet, Päivi Anttikoski, inte fick jobbet på grund av sin familjesituation.

Polisen meddelade för ett par veckor sedan att de har inlett en förundersökning om rekryteringsprocessen kring Anttikoski. Bland de misstänkta finns åtminstone Alma Medias vd Kai Telanne.

Bild på Päivi Anttikoski.
Päivi Anttikoski Bild på Päivi Anttikoski. Bild: Lehtikuva Aamulehti,päivi anttikoski

Nu har det framkommit misstankar om att också en annan av chefredaktörskandidaterna har diskriminerats, uppger polisen för nyhetsbyrån STT.

Den misstänkta diskrimineringen i arbetslivet ska ha skett kring nyår.

Förundersökningsledaren, kriminal överkommissarie Jari Kinnunen säger att misstankarna redan har diskuterats med åklagaren.

Telanne inte den enda misstänkta

Enligt Jari Kinnunen är Alma Medias vd Kai Telanne misstänkt, men han är inte den enda.

Kinnunen vill inte berätta i vilket skede av rekryteringsprocessen det andra misstänkta diskrimineringsfallet ska ha skett. Han säger ändå att den andra kandidaten har varit i en liknande situation som Päivi Anttikoski.

Anttikoski har berättat att rekryteringen av henne föll på att hennes äkta hälft och barn inte skulle ha flyttat till Tammerfors med henne, utan stannat i Helsingfors.

Alma Medias vd Telanne har förnekat att familjeskäl skulle ha spelat en roll vid rekryteringen.

Förundersökningsledaren Jari Kinnunen vill inte i det här skedet säga om det också i det andra fallet har handlat om familjeskäl.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes