Hoppa till huvudinnehåll

IS: Patrik Laine ska inte spela match inför Putin och Niinistö – agenten dementerar ryska uppgifterna: ”Hör sådana här så kallade nyheter nästan dagligen”

Patrik Laine i Winnipeg
Laine ska inte delta i någon välgörenhetsmatch. Patrik Laine i Winnipeg Bild: Richard A. Whittaker/Icon Sports ishockey,NHL,Patrik Laine

Ryska uppgifter har låtit förstå att en välgörenhetsmatch i ishockey ska spelas i samband med att presidenterna Sauli Niinistö och Vladimir Putin träffas i augusti. Matchen kan bli av – men Patrik Laine deltar åtminstone inte.

Patrik Laines agent Petteri Lehto har bekräftat för Ilta-Sanomat att Winnipeg-stjärnan inte kommer att spela någon välgörenhetsmatch i Ryssland. Ryska medier har skrivit om en välgörenhetsmatch som ska spelas samma dag som presidenterna träffas – och inte minst att Laine ska delta.

– Patrik fokuserar helt och hållet på nästa säsong och kommer inte att åka till Sotji för att spela någon match. Mer än så är det onödigt att säga, sådana här så kallade nyheter hör man nästan varje dag, säger Lehto till IS.

Vesti-Sochi skriver att bland annat Laine, Teemu Selänne, Jari Kurri, Jevgenij Malkin och Pavel Datjuk skulle delta i en välgörenhetsmatch i staden den 22 augusti. Nyhetsbyrån Tass har rapporterat om att Niinistö skulle vara på väg till just Sotji, även om det inte är officiellt fastslaget att presidenterna möts just där.

Sedan tidigare är det klart att presidenterna Niinistö och Putin ska träffas i Ryssland den 22 augusti.

IS nådde också Jari Kurri som inte kände till några detaljer om matchen:

– Det har varit tal om att en match skulle spelas där. Men inget har bekräftats, åtminstone så att jag hört det, säger Kurri.

Bland annat Vesti-Sochi skriver att ishockeymatchen ska spelas under namnet "Vännerna Ryssland och Finland".

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport