Hoppa till huvudinnehåll

Pauls inkokta kräftor

Pauls inkokta kräftor
Pauls inkokta kräftor Bild: Svenska Yle/Strömsö paul svensson

Hemligheten med goda kräftor är att få till en ordentlig lag. Slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och gör en egen. Slutresultatet blir mycket godare och fräschare.

Ingredienser:

  • 3 kg kräfta
  • 12 st dillkronor
  • 1 l porter
  • 3 msk socker
  • 3 l vatten
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe fänkålsdill
  • 1½ dl grovsalt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, porter, socker, dillfrö, fänkåldill, dillkronor och salt.
  2. Låt sjuda i 8-10 min. Lyft dillen och spara till garnering.
  3. Slå sedan lagen över kräftorna och låt dra i lagen över natten i kylen.

Nyligen publicerat - Mat och dryck