Hoppa till huvudinnehåll

Fräscha upp frysta kräftor med Strömsös hemmagjorda lag - det blir så mycket godare

Pauls inkokta kräftor
Pauls inkokta kräftor Bild: Svenska Yle/Strömsö paul svensson

Det är faktiskt möjligt att få frysta kräftor att smaka nästan som nykokta. Tina kräftorna och slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och koka en egen från grunden. Det tar bara 10 minuter och slutresultatet är betydligt bättre.

Ingredienser:

  • 3 kg kräfta
  • 12 st dillkronor
  • 1 l porter
  • 3 msk socker
  • 3 l vatten
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe fänkålsdill
  • 1½ dl grovsalt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, porter, socker, dillfrö, fänkåldill, dillkronor och salt.
  2. Låt sjuda i 8-10 min. Lyft dillen och spara till garnering.
  3. Slå sedan lagen över kräftorna och låt dra i lagen över natten i kylen.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept