Hoppa till huvudinnehåll

Pauls pizzakanter med tomatsås

Pauls pizzakanter med tomatsås
Pauls pizzakanter med tomatsås Bild: Svenska Yle/Strömsö paul svensson

Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare.

Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

Ingredienser:

Tomatsås

  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 st fintärnad morot
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 1 st finhackad paprika
  • ½ finhackad chili
  • 2 st färska, finhackade lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 5 kvistar timjan
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar

Pizzadeg

  • 800 g vetemjöl
  • 4½ dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 15 g salt

Topping

  • 25 g parmesan
  • en kruka oregano

Gör så här:

  1. Fräs lök, morot, vitlök, paprika, chili och lagerblad i olivolja utan att det tar färg, ca 30 min tills de blir mjuka och söta.
  2. Tillsätt vitt vin, timjan och tomat och sjud ytterligare 30 minuter.
  3. Mixa såsen och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Kör jäst, mjölk, salt och vetemjöl i degblandare i 5 minuter, låt jäsa och kavla sedan riktigt tunt med kavel eller i pastamaskin.
  5. Pensla med tomatsås och toppa med superfinriven parmesan och färsk oregano.
  6. Baka i ugn på 150°C tills frasig och lite gyllenbrun.
  7. Låt torka i rumstemperatur och knäck sedan i bitar.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept