Hoppa till huvudinnehåll

Rawfoodkaka med blåbär - himmelskt god och nyttig

Rawfood, råkost eller levande föda är en populär matlagningsteknik, inte minst för att den är skonsam mot näringsämnena i maten.

Vi bakade en smaskig blåbärskaka helt utan socker, spannmål, mjölkprodukter och uppvärmning, i stället använde vi nötter och dadlar. Resultatet blev en himmelskt god och nyttig kaka.

Blåbär är dessutom rika på antioxidanten antocyanin som ger bättre syn och stärker minnet.

Ingredienser, 6 pers:

  • 6 dl mandel
  • 20 st färska, urkärnade dadlar
  • 1 nypa salt
  • 4 dl blötlagda cashewnötter
  • 2 dl färska blåbär
  • 2 dl vatten
  • 5 st färska, urkärnade dadlar
  • 2 msk honung
  • 4 msk smält kokosolja

Gör så här:

  1. Kör mandel, dadlar och salt i matberedare till en smet (ev. mandeln först en stund).
  2. Bred ut i kakform med löstagbar kant och platta ut med fingrarna.
  3. Kör ingredienser till toppingen i mixer till en jämn smet. Bred ut över bottnen.
  4. Sätt in i kylen i fem timmar.

Nyligen publicerat - Mat och dryck