Hoppa till huvudinnehåll

Admira Wacker hittade vad de sökte efter i Pyry Soiri: "Passar in inte bara spelmässigt – också karaktärsdragen är optimala"

Pyry Soiri gjorde fina inhopp mot Kroatien och Turkiet.
Soiri fick hjältestatus bland de isländska fansen i VM-kvalet. Pyry Soiri gjorde fina inhopp mot Kroatien och Turkiet. Bild: All Over Press Pyry Soiri,Finlands herrlandslag i fotboll

Landslagsyttern Pyry Soiri fortsätter karriären i Österrike. Admira Wacker har presenterat 23-åringen och beskriver sitt nyförvärv som "optimalt".

– Vi sökte efter en flexibel ytter med mycket kraft och hittade honom i Pyry Soiri, säger Admiratränaren Amir Shapourzadeh på lagets webbplats.

– Han passar in inte bara spelmässigt – också karaktärsdragen är optimala för oss. Han kommer att bidra med mycket gott tack vare sin internationella erfarenhet.

Soiri kommer närmast från den vitryska ligan, där han spelat för Shakhtyor Soligorsk sedan i fjol.

Hoppa över Twitterpostning

Soiri har också åtta A-landslagsmatcher under bältet och gjorde ett populärt mål mot Kroatien, som gav Island hjälp mot fotbolls-VM.

Också Jaro-bekantingen Seth Paintsil är på väg till Admira Wacker, som finns på åttonde plats i den österrikiska ligan efter två omgångar.

Expressen placerar Markkanen i Dalkurd

Anfallaren Eero Markkanen har å sin sida haft problem att få speltid i AIK och också varit utlånad till både Tyskland och Danmark. Nu skriver Expressen att ett kontrakt med Dalkurd ska presenteras inom kort.

De senaste två åren har Markkanen lånats ut till Dynamo Dresden och Randers FC. Väl tillbaka i AIK har det blivit väldigt knappt med speltid – och nu ska det bära av till Dalkurd, som är sist i Allsvenskan med nio poäng på 16 matcher.

Dalkurd steg upp till Allsvenskan inför den här säsongen.

AIK meddelade i morse att laget brutit sitt kontrakt med Markkanen.

– Jag vill tacka alla i klubben, mina lagkamrater, tränarna samt ledarna på Karlberg och inte minst alla AIK-supportrar som verkligen har fått mig att känna mig hemma här, säger Eero Markkanen på lagets webbplats.

Han spelade sammanalgt 66 tävlingsmatcher för AIK och gjorde 21 mål.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport