Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås, sedan improviserar du efter behag eller följer receptet nedan.
Ingredienser:
- 1600 g vetemjöl
- 9 dl mjölk
- 30 g jäst
- 150 g tomatsås (Pauls mustiga tomatsås)
- 1 st mozzarella
- 8 skiva bresaola
- 1 kartong champinjon
- 1 bunt oregano
Gör så här::
- Smula jästen i en bunke.
- Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
- Tillsätt vetemjölet litet i taget. Om du använder köksmaskin eller elvisp med degkrokar, kör tills degen blivit fin. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.
- Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till 4 pizzor.
- Smeta ut tomatsås på bottnen, fördela mozzarella, bresaola och champinjoner jämnt över pizzan. Grädda i 225 - 250°C, i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Strö över oregano och servera.