Hoppa till huvudinnehåll

Låt tomatsåsen göra pizzan!

Pizza med mozarella och skinka..
Pizza med mozarella och skinka.. Bild: YLE/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Pizza

Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås, sedan improviserar du efter behag eller följer receptet nedan.

Ingredienser:

  • 1600 g vetemjöl
  • 9 dl mjölk
  • 30 g jäst
  • 150 g tomatsås (Pauls mustiga tomatsås)
  • 1 st mozzarella
  • 8 skiva bresaola
  • 1 kartong champinjon
  • 1 bunt oregano

Gör så här::

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
  4. Tillsätt vetemjölet litet i taget. Om du använder köksmaskin eller elvisp med degkrokar, kör tills degen blivit fin. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.
  5. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till 4 pizzor.
  6. Smeta ut tomatsås på bottnen, fördela mozzarella, bresaola och champinjoner jämnt över pizzan. Grädda i 225 - 250°C, i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Strö över oregano och servera.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept