Hoppa till huvudinnehåll

Tomatpaj med hemlagad tomatsås och smakrik ost

Tomatpaj.
Tomatpaj. Bild: YLE/Carina Ahlskog tomat,pajer och piroger,Strömsö (tv-program),tomatpaj

Koka inledningsvis ihop Pauls mustiga tomatsås och följ därefter receptet nedan.

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 750 g tomatsås (Pauls mustiga tomatsås)
  • 60 g riven Västerbottenost eller annan ost med mycket smak
  • 3 st ägg

Gör så här:

  1. Koka ihop tomatsåsen.
  2. Mixa sedan ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare, låt vila i kyl.
  3. Riv ner degen i en pajform och tryck ut degen jämnt. Frys formen i ca 15 minuter.
  4. Förbaka pajskalet i ugn 175 C, i ca 10 minuter, utan att den tar färg.
  5. Blanda tomatsås med riven ost och ägg. Slå ut tomatröran i pajskalet och baka i ugn på 170 C till fin färg och fast konsistens.

Låt svalna och servera med en god grönsallad eller som ett tillbehör till kräftfesten.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept