Hoppa till huvudinnehåll

Tomatpaj med hemlagad tomatsås och smakrik ost

Tomatpaj.
Tomatpaj. Bild: YLE/Carina Ahlskog tomat,pajer och piroger,Strömsö (tv-program),tomatpaj

Koka inledningsvis ihop Pauls mustiga tomatsås och följ därefter receptet nedan.

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 750 g tomatsås (Pauls mustiga tomatsås)
  • 60 g riven Västerbottenost eller annan ost med mycket smak
  • 3 st ägg

Gör så här:

  1. Koka ihop tomatsåsen.
  2. Mixa sedan ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare, låt vila i kyl.
  3. Riv ner degen i en pajform och tryck ut degen jämnt. Frys formen i ca 15 minuter.
  4. Förbaka pajskalet i ugn 175 C, i ca 10 minuter, utan att den tar färg.
  5. Blanda tomatsås med riven ost och ägg. Slå ut tomatröran i pajskalet och baka i ugn på 170 C till fin färg och fast konsistens.

Låt svalna och servera med en god grönsallad eller som ett tillbehör till kräftfesten.

Nyligen publicerat - Mat och dryck