Hoppa till huvudinnehåll

"Bästa paketet med tanke på min karriär" – Matti Nuutinen vill lyfta upp Oviedo till Europas bästa nationella basketliga

Matti Nuutinen spelar basket.
Nuutinen uppskattas ofta för sina defensiva egenskaper. Matti Nuutinen spelar basket. Matti Nuutinen

Landslagsspelaren Matti Nuutinen fortsätter sin basketkarriär i den spanska andraligan. Han har skrivit på för 1+1 år med Oviedo.

Kontraktet innebär att Nuutinen gör landsmannen Roope Ahonen sällskap i den ambitiösa klubben som vill stiga upp till ACB-ligan – ligan som anses vara den bästa nationella ligan i Europa.

– Det kom en del erbjudanden från olika serier i Europa men Oviedo var det bästa paketet med tanke på min karriär, säger Nuutinen på Basketförbundets webbplats.

– Europas högklassigaste basket spelas i Spanien och andraligan fungerar som ett skyltfönster till ACB-ligan, säger Nuutinen, som spelat 68 landslagsmatcher och snittat 4,1 poäng i dem.

I sommar gjorde han eget poängrekord i "Vargflocken" när han satte 24 poäng mot Tjeckien. På klubblagsnivå kommer han närmast från Rumänien och Pitesti. Tidigare har den två meter långa spelaren spelat i grekiska ligan och franska andraligan.

Flera finska landslagsspelare har bytt klubbar i sommar. Petteri Koponen bytte Barcelona mot Bayern München och Jamar Wilson hittade nya utmaningar i Litauen.

Också damlandslagets Veera Pirttinen har hittat en ny klubb – hon ska representera ChemCats Chemnitz i tyska Bundesliga. Förra säsongen spelade hon för Catz i Villmanstrand och belönades för bästa försvarsspel i ligan.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också