Hoppa till huvudinnehåll

SJK starkare i österbottniska derbyt – överdriven polisinsats väckte uppmärksamhet i Esbo

Jesse Öst firar.
SJK-keepern Jesse Öst firar på Sandviken. Jesse Öst firar. Bild: Samppa Toivonen / AOP Jesse Öst,Seinäjoen Jalkapallokerho

För första gången på sju matcher fick VPS se sig besegrade i fotbollsligan. SJK följde upp derbykrysset på hemmaplan med att knipa alla poäng i Vasa på lördagen – medan de inresta Åbofansen fick se sig övervakade av dubbelt fler vakter i Esbo.

För en dryg vecka sedan slutade derbyt 0–0 i Seinäjoki. I Vasa fick 2987 ögonpar bevittna en bortaseger för SJK.

Denys Oliynyk stod för SJK:s samtliga fullträffar då gästerna knep tre poäng med 2–0.

– Vi kontrollerade matchen, men de tog vara på sina chanser. Vi lyckades inte skapa farliga lägen. De försvarade tätt, säger VPS Jerry Voutilainen till ISTV efter matchen.

I fotbollsligans andra match på lördagen tvålade FC Honka till TPS rejält. Matchen i Esbo slutade 3–0 till hemmalaget, men det var scenerna före matchen som skapade debatt på sociala medier.

Polisen hade nämligen garderat sig för de inresta anhängarna med flera patruller. Totalt fem Åbosupportrar hade rest till Esbo för matchen.

Hoppa över Twitterpostning

HIFK kvitterade mot KPV i sista möjliga stund

I division 1 såg tabelltrean KPV ut att fixa tre poäng hemma mot serietvåan HIFK. Men Helsingforskamraterna hämtade upp sig två gånger.

1–0 blev 1–1 i den 48:e minuten. 2–1-målet i den 78:e minuten såg däremot att räcka hela vägen – men i den sjätte tilläggsminuten kvitterade HIFK i form av Tuukka Andberg.

I och med resultatet ligger HIFK fortfarande tvåa i fotbollsettan, två poäng bakom Ekenäs IF. KPV ligger trea en poäng efter HIFK.

FF Jaro åkte i sin tur på en 0–1-förlust på hemmaplan mot KTP. Endast 425 personer hade tagit sig till Centralplan i Jakobstad för att bevittna förlusten.

PK-35 ny etta i damligan – JyPK storskrällde mot Åland United

Damligan fick en ny serieetta då Åland United åkte på en skrällförlust mot JyPK på bortaplan. Ålänningarna fick se sig besegrade med hela 4–0.

PK-35 hade i sin tur slagit Pallokissat med 4–1 tidigare under lördagen och tog samtidigt hand om förstaplatsen i damligan.

Resultat:

Fotbollsligan
FC Honka – TPS 3–0
VPS – SJK 0–2

Division 1
AC Kajaani – JJK 0–1
FF Jaro – KTP 0–1
KPV – HIFK 2–2

Damligan
PK-35 – Pallokissat 4–1
JyPK – Åland United 4–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport