Hoppa till huvudinnehåll

Europatouren kallar – stjärnskottet Kim Koivu vann efter särspel i Vierumäki

Kim Koivu vann på hemmaplan.
Kim Koivu vann på hemmaplan. Kim Koivu vann på hemmaplan. Bild: Lehtikuva golf,kim koivu

Kim Koivus första säsong som proffsgolfare har varit en fullträff. 27-åringen tog sin andra seger för säsongen på golfens Challengetour genom att slå skotten Robert McIntryre efter särspel i Vierumäki.

Efter Challengetour-segern på hemmaplan är Koivu 28 000 euro rikare och i praktiken klar för Europatouren för nästa säsong.

Koivu har nu vunnit två deltävlingar den här säsongen och ligger på fjärde plats i Challengetourrankingen (med 91 111 euro). Efter säsongen får de 15 bästa full spelrätt till Europatouren.

Redan nästa vecka spelar Koivu i Europatourtävlingen i Sverige och har även rätt att delta de två följande veckorna i ET-deltävlingarna i Tjeckien och Danmark.

Även Kalle Samooja har haft en stark säsong på Challengtouren. 30-åringen som ligger på femte plats i Challengetourrankingen (med 83 426 euro) behöver lyckas väl i en eller ett par tävlingar till under hösten för att säkra spelrätten till Europatouren där tre finländare (Mikko Korhonen, Mikko Ilonen och Tapio Pulkkanen) håller till den här säsongen.

Den finländska helhetsinsatsen i Vierumäki var imponerande med tre blåvita golfare i tio i topp. Förutom segraren Koivu slutade Antti Ahokas på fjärde plats och Samooja på en delad femte plats.

Resultat

1. Kim Koivu, Finland -21
2. Robert McIntyre, Skottland -21
3. Mathieu Fenasse, Frankrike -17
4. Antti Ahokas, Finland -16
5. Kalle Samooja, Finland -15

James Adams, England -15
Ben Parker, England -15
Oliver Wilson, England -15
Tom Murray, England -15
-----
20. Roope Kakko, Finland -10
25. Oliver Lindell, Finand -9
46. Lauri Ruuska, Finland -6
Niclas Hellberg, Finland -6