Hoppa till huvudinnehåll

Finaldags för Kontinen och Peers! Också superlöftet Tsitsipas ska spela final – mot Rafael Nadal

John Peers och Henri Kontinen jublar.
Kontinen och Peers är en seger från en ny titel. (Arkivbild) John Peers och Henri Kontinen jublar. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Tredje segern på lika många dagar innebär att Henri Kontinen och John Peers spelar om turneringssegern i Mastersturneringen i Toronto. Tennisduon har säsongens tredje titel på gaffeln.

Den finskaustraliska duon slog Nikola Mektic och Alexander Peya med 7–6(7–2), 4–6, 12–10 och avancerade till final. Där möter Kontinen och Peers sydafrikanska Raven Klaasen och nyzeeländska Michael Venus, som slog ut förstaseedade Oliver Marach och Mate Pavic i semifinal.

Finalmatchen spelas klockan 20.30 i kväll finsk tid. Kontinen och Peers har vunnit två turneringar hittills i år, i Brisbane och i London.

Tsitsipas turnering fem före fullständigt sagolik

Det formstarka superlöftet Stefanos Tsitsipas slog ut självaste Novak Djokovic tidigare i turneringen. Efter det var det Alexander Zverevs tur att åka ut mot greken och nu senast slog Tsitsipas Kevin Andersson i semifinal med 6–7(4–7), 6–4, 7–6(9–7).

Finalmotståndaren kunde inte bli svårare: Tsitsipas (27:e plats på världsrankinglistan) möter världsettan Rafael Nadal i kampen om titeln i Toronto. Matchen går dessutom av stapeln på Tsitsipas födelsedag – han fyller 20 år i dag.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också