Hoppa till huvudinnehåll

Spekulationerna inne på slutrakan – spanska uppgifter: Räikkönen fortsätter i Ferrari och kontraktet offentliggörs inför hemmatävlingen i Monza

Kimi Räikkönen i Österrike inför F1-loppet i Spielberg.
Räikkönen ska stanna i Ferrari, skriver spanska källor. Kimi Räikkönen i Österrike inför F1-loppet i Spielberg. Bild: All Over Press Kimi Räikkönen,Ferrari

Hela formel 1-säsongen har spekulationerna gått vilda om Kimi Räikkönens vara eller icke vara i Ferrari nästa år. I väntan på ett bekräftat beslut skriver spanska medier att "Ismannen" redan kommit överens med Ferrari om ett år till.

Kimi Räikkönen ska ha kommit överens med Ferrari om att stanna ett år till, skriver spanska La Guía del Motor. Kontraktet ska offentliggöras inför Ferraris hemmatävling i Monza den 2 september. Att Räikkönen är på semester just nu skjuter också upp det, menar tidningen.

Den franskspråkiga sajten f1only.fr skriver å sin sida att det nya kontraktet skulle vara tvåårigt.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Under säsongen har många potentiella ersättare också radats upp som alternativ till Räikkönen i Ferrari. Det har tidigare spekulerats om att Räikkönen skulle lämna stallet till förmån för Daniel Ricciardo, som ändå överraskande bytte till Renault.

Den unga föraren Charles Leclerc har också figurerat i diskussionen om platsen som andraförare bakom Sebastian Vettel i Ferrari.

Ferrari förväntas meddela om ett potentiellt nytt kontrakt under Belgiens GP eller senast veckan efter hemma i Monza.

Var vill du helst se Kimi Räikkönen nästa år?

Ferrari
90.0% (611 röster)
Något annat formel 1-stall
5.2% (35 röster)
Pensionerad
3.8% (26 röster)
Någon annan gren
1.0% (7 röster)
Antal avgivna röster: 679

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport