Hoppa till huvudinnehåll

Iniesta, Pique och nu Silva – den gyllene generationens spelare lämnar Spaniens landslag

David Silva.
David Silva har gjort sitt i den spanska landslagsdressen. David Silva. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press David Silva

För några dagar sedan meddelade Gerard Pique att han har spelat sin sista landskamp och på måndagen var det David Silvas tur att komma med samma besked.

David Silva kommer inte längre att vara tillgänglig för det spanska fotbollslandslaget. Silva är Spaniens genom tiderna fjärde bästa målskytt med 35 fullträffar på 125 matcher.

Silva var med om att vinna VM-guld år 2010 och EM-guld 2008 och 2012. 32-årige Silva vill nu fokusera på klubblagskarriären i Manchester City.

Barcelonas mittback Gerard Pique kom med ett liknande besked för bara ett par dagar sedan medan Andrés Iniesta redan tidigare meddelade att sommarens VM var hans sista landslagsuppdrag.

Nu är det bara 32-årige Sergio Ramos som ännu finns kvar av den gyllene generationen som vann tre stora mästerskap i följd.

Spaniens fotbollslandslag.
Dessa filurer dominerade fotbollsarenorna under en lång tid. Bilden är från VM 2010. Spaniens fotbollslandslag. Spaniens herrlandslag i fotboll