Hoppa till huvudinnehåll

Ansvaret ökar i Karlstad – Lotta Kulju ny lagkapten i IF Hellton

Lotta Kulju, Finland-Slovakien 9.3.2016
Lotta Kulju nyckelspelare i landslaget. Lotta Kulju, Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta yle sporten,handboll,Finska handboll,Finlands damlandslag i handboll

Sommaren 2016 flyttade handbollsspelaren Lotta Kulju från Helsingfors IFK till Sverige, Karlstad och IF Hellton. Inför säsongen 2018–2019 har hon nu officiellt valts till lagkapten.

När Kulju åkte över till Sverige gjorde hon det med ett kontrakt av modellen 1+2 på fickan.

Under säsongen 2017–2018 gjorde hon 87 mål för klubben och skrev i juni på ett nytt kontrakt av modellen 1+1.

Nu inleder hon alltså sin tredje säsong i Karlstad.

Helltons seriepremiär i Damallsvenskan väntar om sex veckor, men redan nu står det klart att Kulju hör till en av ledargestalterna i klubben tillsammans med vice kapten Ida Holm.

– Det känns väldigt bra att få det förtroendet. Samtidigt som det är både nytt för mig och väldigt spännande känns det bra och tryggt att få göra det tillsammans med Ida, säger Kulju på klubbens webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Inför kommande säsong väljer laget också att höja på ribban. Siktet är inställt på att kliva uppåt i seriesystemet.

– Vi i laget har som målsättning att sluta minst fyra i år, vilket innebär SHE-kval. Det målet hoppas och tror jag att vi kommer uppnå. Vi har även pratat mycket om att bli stabilare i vårt spel i år, i jämförelse med förra året, säger Kulju som varit ett bekant ansikte i de finländska landslagen genom åren.

Serien i Sverige inleder Karlstadslaget Hellton på bortaplan mot Eslövs IK den 29 september.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport