Hoppa till huvudinnehåll

Duplantis nobbar Tammerfors? Stavsuccén inte självskriven deltagare på landskampen

Armand Duplantis hoppar stav i Tammerfors.
Armand Duplantis hoppade stav i Tammerfors på junior-VM. Armand Duplantis hoppar stav i Tammerfors. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press Armand Duplantis,stavhopp

Knappt har dammet efter EM-guldet i Berlin hunnit lägga sig innan diskussionerna kring vad som händer näst med stavsensationen Armand Duplantis är igång. Enligt den svenska förbundskaptenen Karin Torneklint är hans medverkan vid Finland-Sverige-landskampen i Tammerfors ytterst osäker.

På söndagskvällen stod en hel friidrottsvärld stilla och följde med hur en 18-årig svensk gick mot helt nya höjder.

EM-guldet kommer att betyda stora ting för svensken Armand Duplantis, men allra närmast är det hans tävlingskalener som är på tapeten.

Hoppa över Twitterpostning

Till SVT Sport säger Torneklint att Diamond League-finalen den 31 augusti är det ända säkra.

– Det är det enda jag vet helt säkert just nu. Sen får vi se hur det blir med Finnkampen (31 augusti - 1 september), och Continental Cup (8-9 september i Ostrava), som han i med topp 2-placeringen i EM är kvalificerad för, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Även om det svenska landslaget kryllar av medaljörer från EM i Berlin skulle en världsstjärna med Duplantis aura säkerligen locka publik till Ratinastadion.

Duplantis har redan hunnit tävla i Tammerfors när han storstilat dominerade junior-VM tidigare i sommar.

Yle sänder i sedvanlig stil Sverigekampen från Tammerfors i månadsskiftet augusti-september.

Läs också