Hoppa till huvudinnehåll

Jarostyrelsen tog en titt i spegeln men har också ett budskap åt supportrarna: ”Ifall man vill ha kvar ett fotbollslag i Jakobstad så kommer man på matcherna”

Harald Finne är ordförande i Liga-Jaro Ab.
Harald Finne är ordförande för Liga Jaro. Harald Finne är ordförande i Liga-Jaro Ab. Bild: Yle/Antti Koivukangas FF Jaro,harald finne

FF Jaro hoppas på att bryta den negativa resultattrenden genom tränarbyte men också publiksiffrorna på Centralplan i Jakobstad oroar.

Jaro har bytt chefstränare titt som tätt under de senaste åren. Det nyaste namnet på tränarpallen är Niklas Käcko som tar över efter Tomi Kärkkäinen.

– Vi hoppas att det är tredje gången gillt och det inte sker några fler tränarbyten. Vi trodde att det skulle räcka med två men så blev det bara inte. Livet är hårt ibland, säger ordförande Harald Finne.

– Vi hamnade in i en process som ju egentligen tog slut med en lång serie av förluster och 450 personer på Centralplan. Då är alla argument borta varför man inte ska göra något.

Hur mycket ansvar tar styrelsen över de svaga resultaten?

– Jag kan nog säga vad som gick snett. Vi satsade för lite på tränarfrågan och för mycket på spelarna. Vi gav inte tränarna de övriga resurserna som behövs för att saker ska lyckas. Där får vi i styrelsen vara självkritiska.

Tror du att Jakobstadspubliken kommer att återvända till Centralplan under hösten?

– Ifall man vill ha kvar ett fotbollslag här i Jakobstad så kommer man, säger Finne.

Krävs underverk för ligaplats

Finne berättar att Käcko inte var det enda alternativet då föreningen bestämde sig för att hitta en ny tränare. Käckos engagemang gjorde ändå ett omedelbart intryck.

– Vi har pratat och intervjuat rätt många. Det var personligheten som avgjorde. Många var säkert duktiga men hade mycket andra prioriteter vilket ledde till en hel del krav. Men när vi frågade Niklas sade han direkt ”ja”.

Några storslagna resultatkrav vill Finne ändå inte lägga på Käcko i alla fall ännu. Förlorandet ska ändå inte fortsätta.

– Den negativa svackan ska naturligtvis brytas. Men det krävs underverk för att vi ska kämpa om en ligaplats så sådana förväntningar kan vi inte lägga på honom.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport