Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki i målstim – nätade igen för Norwich

Teemu Pukki jublar efter att ha gjort mål för Norwich.
Teemu Pukki har inlett sin sejour i Norwich strålande. Teemu Pukki jublar efter att ha gjort mål för Norwich. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Teemu Pukki

Saldot imponerar. Teemu Pukki har på tre matcher stått för två mål och en assist i Norwich. Finländaren gjorde ett succéinhopp för sin nya klubb då man besegrade Stevenage i den engelska ligacupen.

Den 28-årige Pukki fick kliva in på planen i den 78:e minuten. Elva minuter senare hittade han rätt. Ett kliniskt avslut betydde 3–1 och matchen var i och med det avgjord.

Pukki var på hugget också som framspelare. Två gånger gav han passningar som friställde lagkamrater, men deras krut var vått.


Utöver inhoppet i ligacupen har Pukki spelat i två matcher i engelska Championship. Under veckoslutets match mot West Bromwich gjorde han ett mål och spelade fram till ett annat då Norwich föll med 3–4.

Succédebut av tonåring

Blott 19-årige Marcus Forss gjorde succé i sin debut i Brentfords herrlag. Forss gjorde öppningsmålet och spelade 90 minuter i 4–2-segern över Southend i ligacupen.

– Det känns fantastiskt. Det var dessutom en stabil insats av hela laget, säger Forss på Brentfords Youtube-kanal..

– Jag njöt av stunden. Det var en massiv upplevelse för mig.

Marcus Forss gjorde mål i sin debut för Brentford.
Så här känns det då man gör mål i sin debut. Marcus Forss gjorde mål i sin debut för Brentford. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Marcus Forss

Den Åbobördige Forss flyttade till England och West Bromwich redan som 13-åring. Transfern till Brentford ägde rum för ett år sedan.

Hans pappa Tero Forss spelade 200 matcher i den finländska ligan på 1990-talet. Främst höll han till i FC Inter.