Hoppa till huvudinnehåll

Medvind för Stockmann – varuhuskoncernen följer sin utsatta prognos

Stockmanns varuhus i centrum av Helsingfors
Stockmanns varuhus i centrum av Helsingfors Stockmann

Under årets första halvår gjorde Stockmann en vinst på nästan 24 miljoner euro. Motsvarande siffra för det första halvåret i fjol var 15 miljoner.

Omsättningen var ungefär lika stor som för ett år sedan – kring 280 miljoner.

Det betyder att Stockmann följer sin egen ekonomiska prognos för det här året, med ungefär lika stor omsättning, men större vinst än tidigare år.

Lindex-kedjan, som hittills har orsakat bekymmer för Stockmann, förbättrade också resultatet under den här räkenskapsperioden – och ökade sin vinst med 8 miljoner.

Stockmanns verkställande direktör Lauri Veijalainen kommenterar läget som positivt.

Veijalainen säger i ett pressmeddelande att avyttringen av Bokhuset i Helsingfors har slutförts och att man aktivt undersöker möjligheten att sälja Nevsky Centre i S:t Petersburg.

På grund av säsongfluktuation ligger de viktigaste månaderna framför oss, under årets andra hälft― Lauri Veijalainen

- Under hösten kommer vi fortsätta trappa upp våra strategiska projekt, särskilt den digitala accelereringen, för att uppnå tillväxtmålen och öka lönsamheten. På grund av säsongfluktuation ligger de viktigaste månaderna framför oss, under årets andra hälft, äger Veijalainen.

Koncernen består av tre affärsenheter, Stockmann Retail, Real Estate och Lindex. Stockmann Retail, som innefattar åtta varuhus, förväntas inte uppnå ett positivt rörelseresultat för hela året.

Läs också