Hoppa till huvudinnehåll

Bjud på smörstekta kantareller med len blomkålskräm

En portion med stekta kantarell och blomkålskräm.
En portion med stekta kantarell och blomkålskräm. Bild: Yle/Jussi Laine närmat,Strömsö (tv-program),kantarell,blomkål

En ljuvligt len anrättning som serveras med smörstekta blomkålsbuketter och ängssyra som garnering.

Ingredienser:

  • 2 l kantareller
  • 1 l blomkålsbuketter
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • ängssyra

Gör så här:

  1. Fräs största delen av blomkålsbuketterna med salt och smör utan att de får färg. Ta några av de vackraste buketterna åt sidan för garneringen.
  2. Tillsätt vatten och koka blomkålsbuketterna tills mjuka.
  3. Tillsätt grädde, låt koka upp och mixa till en slät blomkålspure.
  4. Plocka sönder de resterande blomkålsbuketterna och fräs dem i smör.
  5. Stek kantarellerna i smör tills gyllenbruna. Salta.
  6. Servera generöst med smörstekta kantareller på en bädd av blomkålspure.
  7. Garnera med smörstekta blomkålsbuketter och ängssyra.
Karita Byholm bjöd ut kantareller, så det blev svamp till lunch med blomkålskräm och ängssyra.
Karita Byholm bjöd ut nyplockade kantareller till Micke Björklund och Matias Jungar. Karita Byholm bjöd ut kantareller, så det blev svamp till lunch med blomkålskräm och ängssyra. Bild: Yle/Jussi Laine matias jungar

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"