Hoppa till huvudinnehåll

Nya resmål från Vasa flygplats

Vasa flygplats.
Arkivbild. Vasa flygplats. Bild: Yle/Antti Kuusiniemi Vasa flygplats,Finavia,flygplatser,Vasa,flygplatsen i vasa

Antalet direkta charterflyg från Vasa ökar igen. Nya destinationer är Barcelona och Aten som erbjuder en kombination av storstadssemester och strandsemester.

Med Matkavekka når man 15 destinationer i Europa med direktflyg från Vasa. Det finns också hotellalternativ i Costa Dorada nära Barcelona, kusten nära Aten och på det grekiska fastlandet i Loutrak, Tolo och Nafplio.

"Vill göra utbudet mångsidigare"

De nya resmålen är Matkavekkas svar på kundernas önskemål, säger projektchef Peter Källberg från VASEK i ett pressmeddelande.

– Som motvikt till strandsemester har det efterfrågats storstadssemester, säger Källberg.

Enligt försäljningsdirektör Tiina Saari vid Matkavekka vill de göra utbudet mångsidigare och erbjuda österbottningarna nya intressanta alternativ.

– Kreta, Algarve och Teneriffa som är så kära för många finns kvar i vårt utbud och dessutom är det solsäkra och förmånliga Turkiet tillbaka, säger Saari.

Bra med tanke på hållbarheten

Enligt Saari fäster man i dag allt mer uppmärksamhet vid flygresandets miljöeffekter. Att flyga från regionens egen flygplats rekommenderas med tanke på hållbarhet.

– Ett direktflyg har ett mindre koldioxidavtryck än flyg med mellanlandningar, säger Saari.

Enligt Källberg har utrikestrafiken ökat med 20 procent på Vasa flygplats under årets sju första månader och chartertrafiken står för en stor del av den ökningen.

– Vi har ett rekordår på gång med hela 180 charteravgångar, säger Källberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten