Hoppa till huvudinnehåll

Stort intresse då Bolt landade i Australien – drömmen om en fotbollskarriär lever vidare: ”Jag ska visa världen vad jag är gjord av”

Usain Bolt omringas av journalister i Sydney.
Usain Bolt har landat i Australien. Usain Bolt omringas av journalister i Sydney. Bild: EPA-EFE/ERIK ANDERSON Usain Bolt,Australien,friidrott,fotboll

Usain Bolt är på plats i Australien för att försöka spela till sig ett kontrakt med ligaklubben Central Coast Mariners. Världens snabbaste man har tidigare fått nobben i flera länder men vägrar att ge upp drömmen om en fotbollskarriär.

Det är ingen hemlighet att Usain Bolt vill inleda en fotbollskarriär. Sprintern som lade av med friidrotten efter VM i London förra året har prövat lyckan i klubbar i Tyskland, Norge och Sydafrika utan resultat.

Nu är han på plats i Australien där han ska visa upp sig för Central Coast Mariners och försöka få ett kontrakt.

– Jag ska göra mitt bästa, precis som jag alltid har gjort. Jag ska visa världen vad jag är gjord av, säger Bolt enligt Sky News när han möttes av ett stort medieuppbåd och supportrar i Sydney.

Bolt förnekar att det hela handlar om något pr-trick och säger att han är seriös med sin fotbollskarriär.

– Jag har en stor möjlighet att visa vad jag går för. Jag hoppas att jag kan stanna här för evigt och är glad över att kalla Australien mitt hem, säger han.

Usain Bolt omringas av journalister i Sydney.
Usain Bolt omringas av journalister i Sydney. Bild: EPA-EFE/ERIK ANDERSON Usain Bolt,Australien,fotboll,friidrott

Säsongen börjar i oktober

Bolt ska göra sin första träning med klubben på tisdag. Om några veckor lär det klarna om Bolts stora dröm går i uppfyllelse.

– Ingenting är omöjligt, så länge allt sker på fotbollens villkor. Jag har fått intrycket att han verkligen vill det här och så har även klubben, säger Mark Leadbetter som är ordförande för Central Coast Mariners.

Ligan i Australien börjar i oktober. Förra säsongen slutade Central Coast Mariners på tionde plats i tabellen.