Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsspelaren fick ta emot glåpord från läktaren – TPS beklagar och fördömer agerandet

Isabella Mattsson jagas av Linda Ruutu.
Linda Ruutu till höger fick ta emot glåpord från publiken (arkivbild). Isabella Mattsson jagas av Linda Ruutu. Bild: Mikael Oivo / Yle Åland United,Linda Ruutu,isabella mattsson

Linda Ruutu fick höra att hon ser ut som en pojke samtidigt som flera andra spelare fick höra nedsättande ord från läktaren under matchen mellan TPS och HJK på lördagen. TPS ber om ursäkt för det inträffade och att man inte reagerade tillräckligt snabbt.

HJK säkrade segern i grundserien i damligan på lördagen då laget besegrade TPS på bortaplan med 3–2. Eveliina Summanen gjorde HJK:s första mål medan Linda Ruutu nätade två gånger i matchen.

Efter matchen är det inte slutresultatet som fått mest fokus utan i stället är det hur några i publiken betedde sig. Det hela lyftes fram av HJK:s landslagsspelare Linda Ruutu på sociala medier.

– Flera gånger under matchen fick jag höra saker som att nummer sex (Ruutus spelnummer) är en pojke. Även flera andra spelares utseende kommenterades på ett nedvärderande sätt. Samma grupp skrek också åt tioåriga flickor att de skulle vara tyst då de stod och hejade.

– Till de som stod och skrek vill jag bara säga att om om kvinnor måste vara på ett visst sätt så föreslår jag att ni åker tillbaka till 1950-talet, skriver hon samtidigt som hon frågar TPS vad de tänker göra för att samma saker inte ska upprepas i framtiden.

"Strider mot klubbens värderingar"

TPS beklagar i det som har inträffat under matchen och fördömer agerandet samtidigt som man påpekar att personerna inte tillhörde den officiella supportergruppen.

– Vi ber också om ursäkt för att vi inte reagerade tillräckligt snabbt och starkt. Dessa personer borde ha förts bort från området omedelbart. TPS accepterar under inga omständigheter ett sådant beteende där människor förolämpas.

– Det inträffade strider mot kubbens värderingar och vi ber om ursäkt till hela HJK, till spelarna och till supportrarna, skriver klubben.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport