Hoppa till huvudinnehåll

Messi på hugget direkt – blev historisk målskytt då Barcelona öppnade ligasäsongen med seger

Lionel Messi jublar efter ett mål
Lionel Messi gjorde Barcelonas 6000:e mål i den spanska ligan. Lionel Messi jublar efter ett mål Bild: EPA-EFE/Andreu Dalmau fotboll,Lionel Messi,FC Barcelona

Det dröjde 64 minuter innan Barcelona lyckades få hål på Deportivo Alaves i ligapremiären. Lionel Messi gjorde målet och stod sedan för ytterligare en fullträff på stopptid. Han upphör aldrig att förvåna, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde.

Den spanska ligan har blivit en stor profil fattigare då Cristiano Ronaldo flyttat till Italien och Juventus. Men en som fortsättningsvis håller flaggan högt är Lionel Messi.

I Barcelonas ligapremiär mot Deportivo Alaves gjorde han två mål i 3–0-segern. Det första på frispark var dessutom ett historiskt mål.

Messi sköt en låg frispark i den 64:e minuten som hittade in i nätmaskorna. Målet var Barcelonas 6000:e i den spanska ligan.

– Jag trodde aldrig att han skulle lägga frisparken på det där sättet. För oss är det spektakulärt att han har så många olika alternativ att skjuta, säger mittfältaren Sergio Busquets efter matchen.

”Messi är ett geni”

Barcelona är den andra klubben i ligans historia att nå upp till 6000 mål. Etta är Real Madrid med 6041 mål.

Barcelonas andra mål i matchen kom i den 83:e minuten genom inhopparen Philippe Coutinho och på stopptid fastställde Messi slutresultatet efter en stark individuell prestation.

– Messi är ett geni. Vi är väldigt glada över att få se honom varje dag. Han upphör aldrig att förvåna, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde.

Förutom två mål i matchen hade Messi också en frispark i ribban och ett skott i stolpen.

Resultat:

Barcelona – Deportivo Alaves 3–0
64´ 1–0 Lionel Messi
83´ 2–0 Philippe Coutinho
90´ 3–0 Lionel Messi

Läs också

Nyligen publicerat - Sport