Hoppa till huvudinnehåll

SJK:s uppryckning räckte inte – föll tungt hemma mot Ilves

Johannes Laaksonen skjuter, Issa Thiaw försöker bryta.
Johannes Laaksonen gjorde ett mål mot Ilves. Johannes Laaksonen skjuter, Issa Thiaw försöker bryta. Bild: Samppa Toivonen / All Over Press fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Johannes Laaksonen,Issa Thiaw

Alexei Eremenkos SJK avslutade matchen mot Ilves starkt men laget fick lämna planen utan poäng. Tre insläppta mål under den första timmen blev för mycket. Vi gjorde för många misstag, säger mittfältaren Johannes Laaksonen.

SJK riskerar att bli indraget i bottenstriden på allvar i höst. Efter dagens 2–3-förlust på hemmaplan mot Ilves har det forna guldlaget nu bara fyra poäng ner till jagande TPS och IFK Mariehamn då nio omgångar återstår att spela.

I en dryg timme såg det ut som att det skulle bli tre lätta poäng för Ilves i Seinäjoki. Ilari Mettälä skickade in 1–0 halvvägs in i den första halvleken och direkt efter paus schabblade SJK i försvarsspelet och Issa Thiaw gjorde 2–0.

I den 58:e mintuten fick Lauri Ala-Myllymäki tid och utrymme att ladda med vänsterfoten och efter hans 3–0 var SJK nere i brygga.

– Jag hade några chanser i matchen och det smakade riktigt bra att göra det här målet, säger Ala-Myllymäki till Ruutu+.

Två snabba reduceringsmål av SJK

Ett litet hopp tändes för tabellnian SJK då Johannes Laaksonen reducerade tre minuter senare och när nyförvärvet Shahdon Winchester nickade in 2–3 i den 70:e minuten var det plötsligt match igen.

SJK skapade en del halvchanser under slutskedet av matchen men Ilves lyckades hålla undan och vann matchen.

– Vi höll i bollen och förde matchen men vi gjorde för många misstag. Vi lyckades skapa chanser och gjorde två fina mål men det räckte inte, säger Laaksonen.

Läckert mål av Artem Vjatkin

I Lahtis fick hemmalaget FC Lahti ge sig mot tabelltvåan RoPS med 1–2. Simo Roiha gav RoPS ledningen i den 20:e minuten men FC Lahti kvitterade i början av den andra halvleken.

Och målet var riktigt läckert. Artem Vjatkin såg att gästernas målvakt Reguero inte var helt på tårna och drog till från ungefär 30 meter. Reguero hann inte med då bollen seglade in i mål.

Men det var ändå RoPS som skulle få jubla efter matchen. Erfan Zeneli fastställde slutresultatet till 2–1 då ungefär 20 minuter återstod att spela.

Resultat:

SJK – Ilves 2–3
22´ 0–1 Ilari Mettälä
46´ 0–2 Issa Thiaw
58´ 0–3 Lauri Ala-Myllymäki
61´ 1–3 Johannes Laaksonen
70´ 2–3 Shahdon Winchester

FC Lahti – RoPS 1–2
25´ 0–1 Simo Roiha
58´ 1–1 Artem Vjatkin
68´ 1–2 Erfan Zeneli

Division 1:

FC KTP – KPV 1–3
32´ 0–1 Kalle Multanen
61´ 1–1 Jean Silva
84´ 1–2 Reza Karmollachaab
88´ 1–3 Sebastian Mannström

Läs också

Nyligen publicerat - Sport