Hoppa till huvudinnehåll

Strumphittarna 2018 - Nu kan du lyssna på årets alla strumphittar!

Konfetti faller ner på programledaren Staffan Gräsbeck och kändisreporter Strump-Eva i Strumphittarna 2018.
Regissören och programledaren Staffan Gräsbeck väntar med spänning på premiären. Konfetti faller ner på programledaren Staffan Gräsbeck och kändisreporter Strump-Eva i Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Barbro Ahlstedt Buu-klubben,talangjakt,musiktävlingar,barnprogram,staffan gräsbeck

Säsongsstart

Strumphittarna är BUU-klubbens stora lilla musiktävling för hela familjen.

Den 24 september har den tredje säsongen av Strumphittarna premiär.

Det utlovas mera show än någonsin tidigare då 16 nyskrivna låtar uppförs under fyra semifinaler och den spännande finalen.

I år syns barnen mer än förr: inför finalen sänds nämligen Barnens Eurovisa, där en barnpanel diskuterar låtarna.

Redan nu kan du gå in på Barnens Arena för att lyssna på alla låtbidrag, samt se vilka strumpartister som kommer att uppträda i årets säsong!

Lyssna på alla årets strumphittar på förhand här: Strumphittarna - musikvideo

“Jag tror det här blir den bästa säsongen hittills, och jag hoppas på att alla där hemma röstar aktivt och hjälper att vaska fram årets bästa strumphit!”

Barnen starkt involverade

Runt om i Svenskfinland har en stor mängd barn, med de vuxnas hjälp, jobbat hårt med att pyssla ihop ca 200 handdockor som sedan skickats in till oss.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
Barnredaktionen fick ta emot en massa rolig post fylld av strumpartister. Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018 Bild: Staffan Gräsbeck / Yle Buu-klubben,post,Yle Fem,Yle Teema & Fem,barnprogram,musik,musiktävlingar,handdockor,Strumphittarna2018

Med barnredaktionens hjälp får sedan dessa strumpartister möjligheten att uppträda på scenen i bästa Eurovisions-anda.

Barnens handdockor utgör alla karaktärer i programmet, ända från kändisreportrar och programgäster till sångare, dansare, band och publik.

Men hur blir låtarna till?

“Förutom musikerna och textförfattarna som skapat låtarna har också en stor skara sångare ställt upp och lånat sina röster åt strumpartisterna” säger regissören Staffan Gräsbeck.

“Pernilla Karlsson, Kristian Westerling, Pasi Hiihtola, Tomas Nyberg och Lasse Grönroos kan nämnas som några exempel.”

Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018.
Lasse Grönroos har lånat sin röst åt strumpartisten Polle Pop som Elin från Borgå har pysslat. Strumpartisten Polle Pop sjunger låten Ett monster i min kropp i den första semifinalen av Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Staffan Gräsbeck Buu-klubben,musikprogram,musiktävlingar,barnprogram,Strumphittarna2018

Men alla vet att det inte bara är musiken som gör en musiktävling. “Därför har vi verkligen satsat på att göra själva uppträdandena så häftiga och professionella som möjligt. En hel del effekter och pyroteknik utlovas” myser Staffan Gräsbeck.

“Det är roligt att få jobba med en stor produktion i miniatyrformat. Till exempel vår fotograf “Väne” Väisänen har jobbat både med MGP, Tävlingen för ny musik och Eurovision Song Contest då Finland stod som värd”

Din röst är viktig!

“Hela idén med Strumphittarna är att barnen bestämmer hur det går i tävlingen. Efter varje semifinal kan man rösta på sin favoritlåt. Man får rösta hur många gånger som helst ända fram till nästa semifinal. Så var med och gör din röst hörd!” uppmanar Staffan Gräsbeck.

Röstningen sker bakom knappen för Strumphittarna 2018 på adressen buu.yle.fi

Nytt för i år - Barnens Eurovisa

Nytt för denna säsong av Strumphittarna är Barnens Eurovisa.

Yle Fems populära “inför Eurovision Song Contest”-program De Eurovisa i ledning av Eva Frantz får en ny roll i och med en panel bestående av barn som tillsammans med Eva Frantz kommer att ge sitt utlåtande om de fyra finalister som röstats fram i Strumphittarna.

Eva Frantz
Eva Frantz kommer också att leda snacket i Barnens Eurovisa. Eva Frantz Bild: Yle/Barbro Ahlstedt De Eurovisa (Tv),Eva Frantz,de eurovisa

Barnens Eurovisa sänds mellan den fjärde semifinalen och finalen av Strumphittarna.

“Jag tror det här blir den bästa säsongen hittills, och jag hoppas på att alla där hemma röstar aktivt och hjälper att vaska fram årets bästa strumphit!”

Fakta

  • Strumphittarna 2018 har premiär måndagen 24.9 kl. 18 i BUU-klubben
  • En ny semifinal måndagen varje vecka: 24.9, 1.10, 8.10 och 15.10
  • Barnens Eurovisa sänds torsdagen 25.10
  • Strumphittarnas final sänds torsdagen 1.11
  • Programmen sänds i TV i BUU-klubben, på Yle Arenan och på Barnens Arena

Lyssna på alla årets strumphittar på förhand här: Strumphittarna - musikvideo

Röstningen sker på adressen buu.yle.fi från och med 24.9.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP