Hoppa till huvudinnehåll

Stor publik i Sibbo då Finland mötte Sverige i fotbollslandskamp

Bild från matchen när Finland möter Sverige i Sibbo. Fotboll.
På tisdagskvällen spelade Sibbo vargarna mot Sverige i fotboll. Bild från matchen när Finland möter Sverige i Sibbo. Fotboll. Bild: Yle/Pontus Nyqvist fotboll,Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,tonåringar,Sverige,Landskamp

Sibbo-Vargarna var arrangörer när landslagen för pojkar under 16 år möttes på Nickby Centralidrottsplan. Läktaren var full av påhejande åskådare.

- Det är ju alltid roligt när det kommer en sådan här tillställning till byn och det är inte så ofta vi har landslagsfotboll här så nu måste man ju komma och titta, säger Max Ahonen.

Max Ahonen som var åskådare under matchen.
Max Ahonen. Max Ahonen som var åskådare under matchen. Bild: Yle/Pontus Nyqvist fotboll,Landskamp,Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,publik

Ahonen har ett stort intresse för fotboll och följer ivrigt med vad som händer inom sporten. Också hans son och dotter spelar fotboll. På tisdagen var de dock alla som åskådare i publiken.

- Det är en strategisk sport och det är trevligt att kolla på då det händer mycket, säger Ahonen.

Kom för att kolla när det händer något

För Maria Lindberg var det nyfikenheten viljan att delta som drog henne till Nickby Centralidrottsplan, och inte direkt ett intresse för fotboll.

- Jag kom faktiskt bara för att det en gång händer något sådant här i Sibbo och när det är både Sibbo-Vargarna och Sverige så måste vi komma och se, säger Lindberg.

Trots det så blev Maria Lindberg ändå lite förvånad över hur mycket människor det faktiskt var på plats.

- Jag råkade köra förbi och hörde att det här var nu på gång och det ser jätteroligt ut när här är så mycket folk, säger hon.

Själv har Lindberg inte ett så stort intresse för just fotboll, men nog för sport i övrigt.

- Här i Sibbo är friidrott också ganska starkt så att det är mera på den sidan jag är. Och skidning, säger hon.

Läktaren under matchen. Mycket folk.
Läktaren var full av publik under matchen. Läktaren under matchen. Mycket folk. Bild: Yle/Pontus Nyqvist fotboll,Landskamp,Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,Läktare,publik

Hejar på Finland

Med som åskådare på matchen är dottern Vanessa Lindberg, 14, som har kommit dit med sin kompis Antonia Holmberg, också 14.

Maria Lindberg, Vanessa Lindberg, Antonia Holmberg.
Maria Lindberg, Vanessa Lindberg och Antonia Holmberg. Maria Lindberg, Vanessa Lindberg, Antonia Holmberg. Bild: Yle/Pontus Nyqvist fotboll,Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,publik

- Jag spelade fotboll från det att jag gick i förskolan till sexan, så jag spelade väl i sex-sju år, säger Antonia Holmerg.

På frågan om flickorna tänker ropa och heja på Finland under matchen finns bara ett svar.

- Förstås, joo, säger de i kör och skrattar.

Det finländska U16-landslaget vann matchen över Sverige med 1-0.

22.8.2018 kl. 6: lade till matchens resultat och rättade till att landslaget spelade i matchen, inte Sibbo Vargarna.

Läs också