Hoppa till huvudinnehåll

Världsstjärnan nobbar troligtvis Sverigekampen – Diamond League, transportproblem och skolstart sätter käppar i hjulen

Armand Duplantis tar emot sitt EM-guld i Berlin.
Armand Duplantis tar emot sitt EM-guld i Berlin. Armand Duplantis tar emot sitt EM-guld i Berlin. Bild: EPA-EFE/CLEMENS BILAN/AOP Armand Duplantis

Stavhopparen Armand Duplantis tackar av allt att döma nej till att tävla i Sverigekampen nästa vecka. Diamond League-finalen och flytten hemifrån gör deltagandet besvärligt. Dessutom skulle det vara en utmaning att få utrustningen transporterad till Tammerfors.

Den regerande Europamästaren Armand Duplantis lär inte få visa vad han går för i Tammerfors nästa vecka, säger den svenska förbundskaptenen Karin Torneklint enligt SVT.

– Som det ser ut nu är han inte med.

Sverigekampens stavhopp avgörs på lördagskvällen. På fredag kväll tävlar Duplantis i Diamond League-finalen i Bryssel och veckan efter Sverigekampen ska han i USA flytta hemifrån för att så småningom inleda sina collegestudier.

– Det är många saker. Vi vill inte att han ska gå av på mitten. Som det ser ut nu är han inte med. Om skolan inte hade varit samtidigt hade han definitivt varit med, säger Torneklint.

Att transportera stavarna från Bryssel till Tammerfors på under 24 timmar vore dessutom ett logistiskt problem för svenskarna.

Inget SM

18-åringen har redan meddelat att han står över SM i Eskilstuna under veckoslutet.

Duplantis, som har en amerikansk pappa och svensk mamma, är uppvuxen i USA men har valt att representera Sverige på landslagsnivå.

Han tog sin första mästerskapsmedalj på seniornivå i EM i Berlin då resultatet 605 räckte till guld.

Sverigekampen arrangeras i Tammerfors mellan fredagen den 31 augusti och lördagen den 1 september. Yle sänder tävlingarna i TV2 och på Arenan.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport