Hoppa till huvudinnehåll

Träningsmatcherna gav ingen plats i Reals trupp – norske stortalangen lånas ut igen

Martin Ödegaard med bollen i en träningsmatch för Real Madrid.
Martin Ødegaard fick spela för Real Madrid under försäsongen. Martin Ödegaard med bollen i en träningsmatch för Real Madrid. Bild: EPA-EFE/JOE SKIPPER fotboll,Martin Ødegaard,Real Madrid CF

Martin Ødegaard kommer att spela för Vitesse i den holländska ligan den här säsongen. Real Madrid lånar ut den norske stortalangen som endast spelat en ligamatch för klubben på tre och ett halvt år.

Martin Ødegaard slog igenom med dunder och brak i norska Strömsgodset för några år sedan. Som trettonåring började han träna med första laget 2012 och två år senare blev han den yngste spelaren och målskytten i den norska ligan.

Storklubbarna i Europa stod på kö efter tonåringen och han tränade med bland annat Liverpool, Bayern München och Manchester United innan han i januari 2015 skrev på för Real Madrid.

I Real fick han hoppa in i en ligamatch samma vår men sedan dess har han inte blivit några matcher i den spanska storklubben. Ødegaard har hållit till i reservlaget och även varit utlånad till Heerenveen i den holländska ligan.

Nytt lånekontrakt i Holland

Den här säsongen kommer han också att spela i Holland men nu för Vitesse. Klubbarna har kommit överens om ett lånekontrakt som gäller till nästa sommar.

– Jag blev imponerad av Vitesse under min tid i den holländska ligan. Lagets spelstil passar mig och klubben har visat att de vill ge unga spelare chansen, säger den nu 19-årige norrmannen på klubbens webbplats.

Under sommaren har Ødegaard fått spela för Real Madrid i träningsmatcherna mot Manchester United och Juventus men hans insatser räckte inte till för att få stanna och slåss om en plats i a-laget.

Real Madrid konstaterat kort på sin webbplats att man lånat ut Ødegaard till Vitesse. Ødegaards kontrakt med Real Madrid gäller till 2021.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport