Hoppa till huvudinnehåll

Bakslag för Bottas – kan starta från sista ledet i Belgien

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas får passera många konkurrenter för att beträda prispallen på söndag. Valtteri Bottas. Bild: XPB Images / All Over Press Valtteri Bottas

Valtteri Bottas kommer att återfinnas i det sista startledet i helgens belgiska formel 1-GP i Spa, enligt tidningen Auto, Motor und Sport. Orsaken är att Mercedes byter ut flera delar i Bottas bil.

Duon som sannolikt startar sist respektive näst sista i Belgiens GP på söndag är Valtteri Bottas och Nico Hülkenberg. Den tyska tidningen Auto, Motor und Sport skriver att förarna kan vänta sig stora startstraff.

Alla förare får endast använda sig av ett begränsat antal motorer, turbon och många andra delar under en säsong. Till Spa byter Mercedes bland annat ny motor i Bottas bil för fjärde gången i år, vilket överskrider den godkända kvoten.

Det innebär att endast Hülkenberg – vars Renault likaså genomgår ett motorbyte – kan rädda Bottas från den sista startrutan i Spa.

Enligt Auto, Motor und Sport handlar Mercedes åtgärd om riskminimering. Stallet passar på att göra alla behövliga delbyten på en gång för att undvika straff i kommande tävlingar. I Spa är det förhållandevis lätt att köra om och ett straff kunde vara ännu mer kostsamt på andra banor.

Mercedes har inte bekräftat uppgifterna.