Hoppa till huvudinnehåll

Polisen i Vasa grep tre drogpåverkade trafikanter

Polis håller i alkometer.
Polis håller i alkometer. Bild: Yle/Mikael Kokkola alkometrar,Razzia,trafikfylleri,Fylleri,alkometer

Inom loppet av ett dygn tog polisen i Vasa fast tre stycken drogpåverkade fordonsförare. Två av förarna testade positivt för amfetamin och en för cannabis.

En bilist stoppades på torsdag morgonen på Kapellbacksvägen. Personen blåste noll promille i alkotest, men snabbtext för droger gav positivt för amfetamin.

Den 34-åriga föraren misstänks bland annat för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Klockan 01:40 på natten till fredag påträffade polisen en 19-årig Vasabo som körde skoter utan körrätt. Personen blåste noll promille, men snabbtest för droger gav positivt resultat för amfetamin/metamfetamin.

Den 19-åriga föraren misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och framförande av fordon utan tillstånd.

En timme senare, 2:52 på natten till fredag, påträffade en polispatrull en mopedist som åkte längs Roparnäsvägen och vidare på Sjukhemsgatan. Patrullen beslöt att undersöka mopedistens körskick.

Polisen visade stoppsignal, men först efter ett par hundra meters färd åtlöd mopedisten uppmaningen. Personen blåste noll promille, men snabbtest för droger gav positivt resultat för cannabis.

Den 26-åriga föraren misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika, trafikförseelse och framförande av fordon utan tillstånd. Personen misstänks också för fordonsförseelse, eftersom mopeden var försedd med fel registerplåt.

Läs också