Hoppa till huvudinnehåll

VM-guldkaptenen Hugo Lloris åkte fast för rattfylleri – oklart om han får spela mot Manchester United: ”Klubben hanterar det internt”

Hugo Lloris.
Hugo Lloris i blåsväder. Hugo Lloris. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Hugo Lloris

Premier League-klubben Tottenhams stjärnmålvakt och lagkapten Hugo Lloris har åkt fast för rattfylleri i natt, rapporterar polisen i London. Vad det innebär för målvaktens öde inför toppmötet med Manchester United är ändå oklart.

Lloris stannades av polis klockan 2.20 lokal tid tidigt på fredagsmorgonen och åkte då fast för rattfylleri. Målvakten fick tillbringa natten i häktet, men släpptes senare på morgonen fri mot borgen. Polisen meddelar att Lloris kommer att åtalas för rattfylleri.

Den 31-årige målvakten var kapten för sitt Frankrike som tog VM-guld i Ryssland i sommar. Lloris har också startat för sitt Tottenham i säsongens två första matcher i Premier League.

Sammanlagt har målvakten spelat 256 matcher för Tottenham sedan han gick över till klubben från franska Lyon år 2012.

Pochettino hann avsluta presskonferens strax innan nyheten

På måndag ställs Tottenham mot Manchester United borta på Old Trafford. Det är fortfarande oklart om keepern kommer att få spela i den viktiga matchen.

Tottenham-lotsen Mauricio Pochettino mötte pressen tidigare på fredagen men hann avsluta sin presskonferens bara minuter före polisen gick ut med nyheten.

Tottenham gav enligt brittisk media senare under eftermiddagen ut ett kortfattigt meddelande där man konstaterar att ”klubben kommer att hantera det allvarliga ärendet internt”.

Ber om ursäkt

Senare på kvällen talade Lloris själv ut om incidenten. Det är inte okej, säger målvakten.

– Jag vill be om ursäkt för min familj, klubben, mina lagkamrater, min tränare och alla supportrar.

– Jag tar fullt ansvar för det jag gjort, även om det inte är ett exempel jag vill visa, säger Lloris enligt BBC.

Källor: AFP, BBC