Hoppa till huvudinnehåll

Damlejonen sopade banan i Tjeckien – ser bra ut med tanke på hemma-VM: ”Allt bättre chanser att utmana nordamerikanerna”

Jenni Hiirikoski.
Jenni Hiirikoski gjorde två mål mot Ryssland och valdes till matchens bästa spelare. Jenni Hiirikoski. Bild: /All Over Press Jenni Hiirikoski,Finlands damlandslag i ishockey,ishockey

Efter att ha vunnit alla sina matcher och firat EHT-turneringsseger i Tjeckien är stämningen på topp i damlejonen. Nivån på domarna i damishockeyn är chefstränaren Pasi Mustonen ändå inte nöjd med.

Först föll Sverige, sedan Tjeckien och igår var Rysslands tur att bli besegrade av Finland. Turneringssegern kom med rent spel vilket fick både lagkaptenen Jenni Hiirikoski och chefstränaren Pasi Mustonen att njuta.

Hiirikoski som med sina två mål var den stora hjälten i gårdagens 3–1-seger över Ryssland är belåten med landslagets läge just nu.

– Vi har jobbat bra. Det ser fint ut, det är bra glid på skridskorna och lagandan är god. Det har varit en fröjd att tillbringa veckan i Tjeckien, säger Hiirikoski i Yle Urheilus intervju.

Mustonen som tränat damlejonen sedan 2014 menar att tåget är på räls med tanke på hemma-VM i april.

– Under årens lopp har vi blivit bättre på att skapa målchanser. Vi har mer än bara en eller två bra kedjor, vilket innebär att vi har allt bättre chanser att utmana de nordamerikanska lagen, säger Mustonen.

Även om veckan i Tjeckien var en succé så var Mustonen ändå inte nöjd med helt allting. Chefstränaren menar att domarna inte håller måttet.

– Damernas ishockey har utvecklats men tyvärr har domarna blivit efter, sade Mustonen.

Öppna Instagram-inlägget