Hoppa till huvudinnehåll

Dödstalet stiger i Kerala när vattnet sjunker - elbrist och giftormar stora problem efter historiska översvämningar

Många människor som var tvungna att fly från sina hem börjar nu återvända för att städa upp sina hus
Många människor som var tvungna att fly från sina hem, börjar nu återvända för att städa upp sina hus Många människor som var tvungna att fly från sina hem börjar nu återvända för att städa upp sina hus Bild: EPA-EFE/PRAKASH ELAMAKKARA Kerala,översvämningar

Dödstalet i den översvämningsdrabbade indiska delstaten Kerala har stigit till 455.

Räddningsarbetare bärgade ett trettiotal kroppar när vattennivån sjönk och man kom igång med uppröjningsarbeten. Åtminstone 15 människor saknas fortfarande och befaras ha drunknat.

Omkring en miljon människor som var tvungna att fly undan översvämningar, bor fortfarande i evakueringscenter men många av dem kan förhoppningsvis snart åka hem.

Delstatens chefsminister säger att 130 000 hus redan har städats upp, vilket innebär att en tredjedel av de drabbade husen är beboeliga igen.

Översvämningarna i Kerala var de värsta på hundra år och sammanlagt 1,3 miljoner människor var tvungna att fly från sina hem.

130 000 eller en tredjedel av översvämningsdrabbade hus har städats upp och är beboeliga igen, enligt myndigheterna
30 000 eller en tredjedel av översvämningsdrabbade hus har städats upp och är beboeliga igen, enligt myndigheterna 130 000 eller en tredjedel av översvämningsdrabbade hus har städats upp och är beboeliga igen, enligt myndigheterna Bild: EPA-EFE/PRAKASH ELAMAKKARA Kerala,översvämningar

Varning för giftormar

De största problemen är nu bristen på el och rent vatten och myndigheterna varnar också för den stora risken för giftiga ormar som kan ha krälat in i hus.

Myndigheterna har bildat expertgrupper som kan kallas till hjälp om folk påträffar ormar i sina hus när de återvänder hem.

Dessutom har över 10 000 kilometer landsvägar förstörts eller skadats, vilket försvårar alla transporter.

Enligt obekräftade uppgifter har omkring 50 000 hus förstörts.

En 68-årig man begick självmord då han upptäckte att han hade förlorat sitt hus och all sin egendom, uppger lokala medier.