Hoppa till huvudinnehåll

"Kul med kula" – diskuskastaren Ståhl vann SM-guld i sidogren

Daniel Ståhl på friidrottsplanen i London.
EM-silvermedaljören Daniel Ståhl är idag ute efter helgens andra SM-guld. Daniel Ståhl på friidrottsplanen i London. Bild: DIEGO AZUBEL / EPA / All Over Press Daniel Ståhl

Det är inte ofta som Daniel Ståhl stöter kula men då han gör det brukar det resultera i hyfsade placeringar. Idag jagar han en ny seger i huvudgrenen diskus.

Daniel Ståhl tävlade igår för bara andra gången den här säsongen i kula men det syntes inte på resultatlistan i de svenska friidrottsmästerskapen. Kulfinalen slutade i Ståhls seger med resultatet 18,78.

– Jag är stolt över guldet. Det är kul med kula, bara att ta i, sade Ståhl till SVT.

SM-guldet var redan Ståhls tredje i kula vilket är lika många som han har i paradgrenen diskus. Senare idag är han ute efter ett fjärde då diskusfinalen står på programmet i Eskilstuna.

– Diskusen ska också bli kul, jag siktar på guld där också.

Skulle halvfinnen Ståhl ha tävlat i Kalevaspelen hade gårdagens resultat räckt till silver. Det finländska mästerskapet gick för en dryg månad sedan till Timo Kööpikkä med resultatet 19,13.

Guld också i paradgrenen med jättekast

På söndagen blev det ytterligare en fullträff av Ståhl då bjässen slog till med 69,72 i diskusfinalen – ett nytt världsårsbästa.

– Det var jättebra förhållanden och mycket bra stöd från publiken. Det har varit en jättehärlig dag och jag är väldigt stolt, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

– Det var ingen fullträff, men det kändes bra. Det finns mycket kvar att slipa på i tekniken och jag kan kasta mycket längre, fortsätter han.

Artikeln uppdaterad efter diskusguldet kl. 20.07