Hoppa till huvudinnehåll

EIF tappade poäng efter sent baklängesmål – HIFK gick upp i serieledning

Atte Sihvonen med bollen.
Atte Sihvonen gjorde EIF:s mål mot KTP. Atte Sihvonen med bollen. Bild: Patric Westerlund / Yle Ekenäs IF,atte sihvonen

Atte Sihvonen såg ut att bli matchhjälte för Ekenäs IF med sitt nickmål men då åtta minuter återstod att spela kvitterade KTP. Matchen slutade oavgjort vilket gör att EIF tappade första platsen i tabellen då HIFK vann sin match.

I förra omgången tog Ekenäs IF sin största seger i seriespelet på fem år då laget tvålade till Klubi 04 på hemmaplan med hela 5–0. I den matchen blev Atte Sihvonen tvåmålsskytt och i kvällens möte med KTP var han nära att bli matchhjälte.

KTP som kämpar i mitten av tabellen lyckades hålla nollan i 65 minuter men då slog Sihvonen till. Mittbacken fick stå helt fri i straffområdet efter en hörna och nickade enkelt in 1–0.

Målet såg ut att ge EIF lagets tionde seger den här säsongen men då åtta minuter återstod att spela kom kvitteringen. Joel Akpini missade i försvarsspelet, Jonathan Jäntti var sen i sin utrusning och Quincy Osei skickade in kvitteringen i tomt mål.

HIFK ny tabelletta

EIF:s poängtapp gör att kampen om ligaplatsen tätnar. HIFK tog ikväll tre pinnar mot Haka och gick upp i tabelltopp. Lagen står på lika många poäng men HIFK har bättre målskillnad.

HIFK vann kvällens match mot Haka med 2–0 efter två tidiga fullträffar. Hakas målvakt Joonas Immonen hade såpa i handskarna då han fumlade in spanjoren Fernando ”Nando” Torres Cozars distansskott i den tionde minuten.

Några minuter senare fick hemmalaget HIFK jubla igen då Pekka Sihvola rullade in sitt åttonde mål för säsongen.

Käckos första seger i Jaro

För några veckor sedan fick Tomi Kärkkäinen sparken från Jaro och Niklas Käcko tog över. I Käckos första match föll Jaro mot FC Haka men i kväll kom första trepoängaren.

Felix De Bona nickade in sitt första mål i Jarotröjan då matchen mot Klubi 04 var en halvtimme gammal. I den 63:e mintuen fastställde lagkaptenen Thomas Kula slutresultatet med ett lågt skott från distans.

Segern var Jaros första sedan i början av juli.

Resultat:

FC KTP – Ekenäs IF 1–1

FF Jaro – Klubi 04 2–0

HIFK – FC Haka 2–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport