Hoppa till huvudinnehåll

Ett fiskrökeri i Lovisa har undermåliga lokaler - rökt fisk får inte förvaras i samma kylrum som rå fisk

Regnbågslax i kyldisken.
Rå fisk och rökt fisk får inte samsas i samma kylutrymme. Regnbågslax i kyldisken. Bild: All Over Press lax,regnbågslax,fisk

Lovisaföretaget Kipparin Kala - Skepparens Fisk har upprepade gånger uppmanats att rätta till bristerna. Företagets lokaler motsvarar inte kraven på en livsmedelslokal.

Miljöhälsovårdens inspektioner har visat att de lokaler där Skepparens Fisk behandlar och förvarar fisk inte motsvarar kraven på en livsmedelslokal.

Företagaren har inte följt myndigheternas uppmaningar om att förbättra lokalerna i tid.

Uppmaningarna har bland annat gällt att rå fisk och rökt fisk ska förvaras och behandlas i separata kylrum. Myndigheterna har också uppmanat företaget att bygga skyddande väggar och tak kring ugnarna.

Skepparens Fisk har under de senaste åren utvidgat sin verksamhet till huvudstadsregionen och säljer sina produkter via reko-ringar. Antalet ugnar där företaget röker fisk har stigit från två till åtta.

Skepparens Fisk är ett familjeföretag grundat för 10 år sedan i Pernå. Företaget säljer fisk från en försäljningsbil som rör sig i Borgå och Lovisa.

Hälsoskyddssektionen ska behandla ärendet på torsdag.

Läs också