Hoppa till huvudinnehåll

Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage

Kantarellsås med örter
Svampkräm med sallad och örter. Kantarellsås med örter Bild: Yle/ Sam Stäuber närproducerad mat,närmat i östnyland

Micke Björklunds recept på svampkräm med örter. Råvarorna kommer från Christina Svennas i Ernestas i Borgå.

Receptet är en del av projektet Närmat i Östnyland.

Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • smör
  • rucola
  • oreganoblommor
  • grönsallad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

Stek hälften av svampen gyllenbrun i mycket smör. Salta. Häll på vatten, reducera tills hälften av vattnet återstår. Tillsätt 2 dl grädde. Mixa till en slät smakrik kräm. Stek andra hälften av svampen gyllenbrun

Vid servering

Lägg krämen på bottnen av tallriken. Fördela den stekta svampen över krämen. Garnera med nyplockade örter och sallad.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept