Hoppa till huvudinnehåll

Stekt nötytterfilé med tomatsallad, svartvinbärsgelé och chiligräddsås

Biff, tomatsallad och ljus sås på en tallrik.
Servera köttet med tomatsalladen och såsen. Biff, tomatsallad och ljus sås på en tallrik. Bild: Yle/ Sam Stäuber kött,Biff,nötkött,maträtt,såser,närmat i östnyland

Micke Björklunds recept på biff med tomatsallad. Chilin och tomaterna kom från Sannäs, köttet från Liljendal.

Receptet är en del av projektet Närmat i Östnyland.

Stekt nötyttterfilé med tomatsallad, svartvinbärsgelé och chiligräddsås

Ingredienser för 4 personer

  • 8 tomater
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 600 g ytterfilé
  • 3 dl grädde
  • 50 gram smör
  • 1 mild chilifrukt
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

Skär tomaterna i bitar. Blanda med svartvinbärsgelén.

Reducera grädden till hälften. Tillsätt smöret och den finhackade chilin. Smaka av med salt. Kör såsen med stavmixer. Tillsätt persiljan.

Stek köttet medium i stekpanna.

Servera tomatsalladen med det stekta köttet och såsen.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept