Hoppa till huvudinnehåll

Vi frågade, ni tipsade: Här är tv-serierna att kolla på i höst

Porträttbild på tv-serien Bonusfamiljen säsong två.
Säsong två av Bonusfamiljen visas på Arenan just nu. Porträttbild på tv-serien Bonusfamiljen säsong två. Bild: Yle Kuvapalvelu Bonusfamiljen

Dunkla, kyliga eftermiddagar, en rykande kopp te och något bra på tv - men vad? Vi frågade vad ni ska se i höst och ni svarade.

Arenan bjuder även denna höst på en blandning av såväl inhemska som internationella serier, allt från kriminalserier till sjukhusdrama. Ni tipsade oss om följande serier:

Bonusfamiljen

Den svenska dramakomedin Bonusfamiljen visas på Yle Fem och på Yle Arenan i 30 dagar. Ännu återstår tre avsnitt av den andra säsongen! Nya avsnitt dyker upp varje lördag klockan 18.45.

Arbetet med en tredje säsong är igång, men manuset måste omarbetas efter att Barbro “Lill-Babs” Svensson, som skulle ha medverkat även i den kommande säsongen, gick bort i våras. Lill-Babs spelade karaktären Gugge i både första och andra säsongen av serien.

Andra säsongen av Bonusfamiljen. Man och kvinna med bebis.
Bonusfamljens tredje säsong väntas ha premiär 2019. Andra säsongen av Bonusfamiljen. Man och kvinna med bebis. Bild: Vain tämän ohjelman yhteydessä Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalveluyle.fi Bonusfamiljen

Vår tid är nu

Har du inte hunnit se den första säsongen av den här historiska dramaserien? Skynda iväg till Arenan, snart kommer säsong 2!

Den första säsongen sänds på Yle Fem och på Arenan varje söndag klockan 21.00, redan nu finns de fem första avsnitten tillgängliga. Den andra säsongen har premiär första oktober.

Hedda Stiernstedt under inspelningarna av Vår tid är nu, säsong 2.
Den andra säsongen tar avstamp 1955. Hedda Stiernstedt under inspelningarna av Vår tid är nu, säsong 2. Bild: SVT / Johan Paulin Yle Fem,Vår tid är nu,bakom kulisserna

Syke - Puls

Denna inhemska sjukhusserie har krossat tittarrekord och tilldelats en Venla för bästa tv-serie. På Arenan kan du, om och om igen, se seriens fyra första säsonger.

Serien fortsätter med en femte säsong i Ruutu i höst.

Neljännen kauden yleiskuvassa vasemmalta: Marleena (Tiina Lymi), Lenita (Lena Meriläinen), Johanna (Leena Pöysti) ja Iiris (Iina Kuustonen).
Den femte säsongen visas i Ruutu i höst - och flera säsonger utlovas. Neljännen kauden yleiskuvassa vasemmalta: Marleena (Tiina Lymi), Lenita (Lena Meriläinen), Johanna (Leena Pöysti) ja Iiris (Iina Kuustonen). Bild: Yle / Jussi Nahkuri Syke (TV-serie)

Karppi

Är du sugen på kriminalserier av hög kvalitet är inhemska Karppi definitivt något att titta närmare på. Tidigare i augusti framkom det att serien sålts till streamingtjänsten Netflix.

Det är första gången som en finsk serie eller film fått så stor internationell spridning genom ett kommersiellt bolag.

Samtliga 12 avsnitt från den första säsongen finns tillgängliga på Arenan. Arbetet med en andra säsong har påbörjats.

Mordutedaren Sofia Karppi håller i en pistol och en ficklampa
Karppi har i finska mått mätt nått rekordframgångar. Mordutedaren Sofia Karppi håller i en pistol och en ficklampa Bild: Dionysos Films Oy / Yle Pihla Viitala,kriminalserier

Bubblare: Morden på Shetlandsöarna

Bland tipsen som skickade in framfördes även önskemål om att Morden i Sandhamn skulle göras tillgänglig på Arenan. Den sjätte säsongen av serien sändes i somras, men tyvärr är avsnitten inte just nu uppe på Arenan.

Men är man ute efter deckarserier är den brittiska serien Morden på Shetlandsöarna ett bra alternativ.

Seriens fjärde säsong visas just nu på Yle TV1 och på Arenan i 30 dagar, nya avsnitt sänds på lördagar klockan 19.30. Säsongen består av sex avsnitt, varav de första två redan nu finns på Arenan.

Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Fjärde säsongen visas nu på Arenan. Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Yle TV1

Serietips i andra kanaler

Vi bad våra följare på Instagram tipsa om tv-serier att njuta av i höst. Utöver de serier som Arenan bjuder på, tipsade ni om följande:

  • Dicte - en dansk kriminalserie. Alla tre säsonger finns tillgängliga på Netflix.
  • Vikings - ett historiskt drama producerad för tv-kanalen History. Serien har visats på HBO Nordic men är tillfälligt borttagen. Avsnitten återvänder i höst då den femte säsongen fortsätter.
  • Maniac - en amerikansk minidramaserie som får premiär på Netflix 21 september. Serien centrerar kring två främlingar, spelade av Emma Stone och Jonah Hill, som deltar i en experimentell medicinsk studie.
  • Elementary - en amerikansk version av de klassiska Sherlock Holmes-berättelserna, i vilken Sherlock Holmes löser brott i New York tillsammans med assistenten Joan Watson. Serien är inne på sin sjätte säsong, som för tillfället sänds på CBS. Fem av säsongerna finns tillgängliga på Netflix. En sjunde säsong är i görningen.
  • Gåsmamman - en svensk thriller. Säsongerna två och tre finns tillgängliga på C More Suomi.
  • Doctor Who - den brittiska kultserien har fått en ny doktor, som i den kommande elfte säsongen spelas av Jodie Whittaker. Ett exakt premiärdatum har ännu inte offentliggjorts, men BBC lovar att det ska komma i höst. Yle TV2 och Yle Arenan har visat de tidigare säsongerna.

Följ Svenska Yle på Instagram här.

Läs också