Hoppa till huvudinnehåll

Gör en enkel vaktelragu på en bädd av kålrabbi och stekt grönkål

Köttsås med kål på en tallrik.
Bröstet steks och låret mörkokas i Micke Björklunds ragu. Köttsås med kål på en tallrik. Bild: Yle/ Sam Stäuber vaktel,kött,grönkål,kålrabbi,maträtt,närmat i östnyland

Vaktel är ett lättillrett viltkött med en intensiv smak. Här i ett enkelt recept med få ingredienser av Micke Björklund. Vaktelragun (eller på folkspråk röran) kronar verket.

Receptet är en del av projektet Närmat i Östnyland.

Vaktelragu på en bädd av kålrabbi och stekt grönkål.

Ingredienser för fyra personer

  • 4 vaktlar
  • 3-4 kålrabbier
  • 200 g grönkål
  • smör
  • 2 dl grädde
  • salt

Gör så här

Skär ur vaktelbrösten och dra av benen. Koka vaktellåren i saltat vatten cirka 20 minuter tills köttet börjar släppa från benen. Plocka köttet från låren.

Skär kålrabbin i mindre bitar. Koka al dente, stek sedan i smör tills ytan är gyllenbrun. Plocka bladen från grönkålen. Blanda grönkålen med kålrabbin och stek tills den får lite färg.

Stek vaktelbrösten i smör 2-3 minuter så att de blir lätt bruna. Steker du dem för länge blir de sega. Bryn det plockade lårköttet i smör och häll på en skvätt grädde. Tillsätt vaktelbrösten i pannan och låt det hela stå en stund utan värme på.

Servera vaktelragun på en bädd av kålrabbi och grönkål. Häll på lite gräddsås.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept