Hoppa till huvudinnehåll

Kom till Runebergsparken i Borgå på matfest och se Micke Björklund kocka live

Micke Björklund framför tunnor och säckar i en park.
Matias och Micke är redo att hacka östnyländska grönsaker så att bladen yr. Micke Björklund framför tunnor och säckar i en park. Bild: Yle/ Sam Stäuber Michael Björklund,närmat i östnyland

Micke Björklund avslutar sin Närmatsvecka i Östnyland med en matfest i Runebergsparken i Borgå fredagen den 31 augusti. Välkommen!

Micke har under sin vecka i Östnyland tillsammans med sin parhäst Matias Jungar fått smaka på alla möjliga läckra råvaror. Nu bjuder de till fest.

Micke visar hur man kan använda alla fina råvaror som regionen har att erbjuda i sin matlagning.

Vad kan man vänta sig om man kommer till Runebergsparken?

- Man kan vänta sig avkoppling mitt i centrum av Borgå och en mysig tillställning med mycket matglädje. Chansen att Matias skär sig är 75 procent, om inte högre, skrattar Micke.

Michael Björklund och Matias Jungar sitter på en bänk
Michael Björklund och Matias Jungar sitter på en bänk Bild: Yle/ Sam Stäuber Michael Björklund,Matias Jungar,närmat i östnyland

Vad lagar ni för mat?

- Vi kommer att jobba med råvaror av de producenter i närområdet som vi har besökt. Enkel och jordnära matlagning där extremt fina råvaror får spela huvudrollen, och lite tillagningsmetoder med knorr som kanske ger dig en aha-upplevelse. Det hoppas jag i alla fall.

Biff, tomatsallad och ljus sås på en tallrik.
Nötkött med chilisås och tomatsallad. Kanske det blir något liknande också på fredag? Biff, tomatsallad och ljus sås på en tallrik. Bild: Yle/ Sam Stäuber kött,Biff,nötkött,maträtt,såser,närmat i östnyland

Chans att köpa östnyländska råvaror

Matlagningen börjar klockan 18. Men redan klockan 17 är östnyländska producenter från de olika rekoringarna på plats. Då har du möjlighet att handla östnyländska råvaror i en extrainsatt rekoutdelning.

Om du vill vara säker på att få de produkter du vill ha kan du gå med i Rekogruppen Rekoöstnyland/Itä-uusimaa och beställa produkterna via deras evenemang Specialreko.

Men producenterna kommer också att ha en del extra med som du kan köpa på plats.

Live på Yle Arenan

Om du själv inte kan komma på plats kan du följa Mickes och Matias kockande på arenan.yle.fi.

Information om evenemanget finns också på Facebook: Östnyländsk matfest med Micke Björklund

Varmt välkommen!